El CETT participa en l'innovador projecte Culinary Caravan

PROJECTE ERASMUS+ CULINARY CARAVAN
L’Escola Tècnica
Professional del CETT participa en un innovador projecte de
col·laboració educativa en l'àmbit de la Formació Professional. Es tracta d’una associació estratègica
entre centres educatius, finançada per la Unió Europea en el marc del programa
Erasmus+. El seu nom oficial
és "Culinary Caravan" i hi participen 9 escoles d'Hoteleria i de
Gestió d’Empreses de 4 països d'Europa: Espanya, Itàlia, Finlàndia i Letònia. Cada país comptarà també amb
l’assessorament d’emprenedors i/o
experts del sector de la Restauració. El projecte es prolongarà al llarg de dos
anys, de setembre de 2016 a juny de 2018.
Objectius i
desenvolupament
El seu objectiu és crear un nou model pedagògic,
col·laboratiu, innovador, internacional,
pràctic i definit per l’e-learning digital –en llengua anglesa-, per
desenvolupar les capacitats d’emprenedoria en l’àmbit de la Formació
Professional. A través d’aquesta experiència, els estudiants dels quatre països
que hi participin, milloraran les seves competències en el disseny, la
implementació i la gestió de negocis, en aquest cas de negocis d'hoteleria, i
més concretament, de fórmules d’street
food . El treball que desenvoluparan a cada país, supervisat pels seus
professors, i assessorat per professionals, es posarà en comú a través d'una plataforma on line i de les xarxes socials (estudi
de mercat, disseny d'oferta, pla de viabilitat, etc.), i ha de conduir a la
posada en marxa d’un negoci real en format pop
up (durant 2 dies), en cada un dels països:
·
Hèlsinki (Finlàndia): desembre 2016
·
Barcelona (Espanya): maig 2017
·
Riga (Letònia): desembre 2017
·
Bardolino (Itàlia): maig 2018
Es tracta, evidentment, d'un projecte educatiu, basat en
la internacionalització, l’aprenentatge digital, la cooperació on-line i la mobilitat, per tant, tots
els equips d'estudiants i professors viatgen a cadascun dels països per
participar en la posada en marxa real del negoci.
En el cas d’Espanya, participen en el projecte l’Escola
Tècnica Professional del CETT, pel que
fa a la Formació Professional en Cuina i Serveis de Restauració, i el Col·legi
Badalonès (Badalona), en el terreny d’Administració i Finances. Participa com a
assessor el xef Xavier Franco (propietari del Restaurant Saüc i actualment xef
del Restaurant "Les Magnòlies", Arbúcies, 1 * Michelin).
Primer Pop Up
(Hèlsinki, desembre 2016)
El primer Pop Up
té lloc a Hèlsinki, Finlàndia, país al que pertanyen les escoles gestores del
projecte, del 14 al 20 de desembre. Per tant, tots els estudiants seleccionats
de les diferents escoles, els seus professors i els coordinadors del projecte,
viatjaran a Finlàndia.
Els alumnes seleccionats al CETT per participar en
aquesta primera acció són: Carlos Navarro Marchante, Wiliam Aguilar Cárdenas i Mihai
Bogdan Toma que cursen el 3r any del Cicle Formatiu de Grau Mitjà en
Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració.
El professor de cuina Alberto Martínez Ripa és el docent
responsable i Isabel Lugo la coordinadora del projecte al CETT.
El 17 i 18 de desembre estarà en funcionament el pop up que els estudiants han dissenyat,
en aquest cas, un food truck que s’instal·larà al Mercat de Nadal de Teurastamo, en el què s’espera la visita d’unes 10.000 persones durant
els dos dies.