Fotografia de: Per una gastronomia sostenible: Dia Internacional Desbaratament Alimentari | CETT
Universitat de Barcelona

Per una gastronomia més sostenible: Dia Internacional Malbaratament Alimentari

01.10.2024
 

Sabies que més de 1.300 milions de tones d’aliments es perden globalment des del camp fins als nostres plats? Tan sols a Catalunya es llencen més de 288.000 tones de menjar a l’any. La gastronomia no n’està exempta i, per això, des del CETT apostem per un model de producció, aprovisionament, distribució i consum d’aliments més sostenible.  

L'alumnant a la cuina.

Amb motiu del “Dia Internacional de Conscienciació sobre les pèrdues i Malbaratament alimentari” celebrem un seguit d’accions per contribuir a una major sensibilització sobre la temàtica.  


El Gastrorecup torna al CETT

El Gastrorecup torna al CETT

El Gastrorecup torna al CETT

Al CETT ens tornem a sumar al Gastrorecup, la proposta impulsada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya emmarcada dins de la campanya Aprofitem els aliments.

La iniciativa anima els restaurants a celebrar àpats amb aliments rebutjats del circuit comercial per tal de conscienciar tant la població com el propi sector de la necessitat d’implicar-se activament en la lluita contra el malbaratament alimentari.

Cuina sostenible i música a la Discudella

Cuina sostenible i música a la Discudella

Cuina sostenible i música a la Discudella

Una activitat solidària en què es cuinaran 115 kg de fruites i verdures donades per TALKUAL al ritme de la música. El professorat de cuina i sala, el personal CETT i l’alumnat de 3r del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques i de sala de l’Escola Tècnica Professional, treballaran plegats en aquesta iniciativa, que inclourà un petit tast entre el voluntariat i culminarà amb la donació dels aliments cuinats al Menjador Social EL CALIU.  

Review del Grup de Recerca en Cuina i Gastronomia

Review del Grup de Recerca en Cuina i Gastronomia

Review del Grup de Recerca en Cuina i Gastronomia

Recentment, s'ha publicat el review "From waste to wellness: a review on the harness of food industry by-products for sustainable functional food production" a l’International Journal of Food Science and Technology. Un estudi fruit de la col·laboració del Grup de Recerca de Cuina i Gastronomia amb la Universidad Popular Autónoma del Estado de Puebla (UPAEP) de Mèxic, amb qui el CETT manté un conveni.

El review, enfocat en la temàtica del food waste, uneix l'enfocament industrial i gastronòmic dels dos centres. Així, la publicació analitza el potencial d'utilitzar els residus de la indústria alimentària per a la producció d'aliments funcionals, centrats en els residus d'origen animal i vegetal. Aquests residus troben aplicació en la creació d'aperitius, begudes, aliments fermentats, articles de fleca, lactis, pasta, xarcuteria, xocolata, aromatitzants, additius i innovacions culinàries, entre d’altres.

Terra i Gust, la Festa de l’Alimentació Sostenible

Terra i Gust, la Festa de l’Alimentació Sostenible

Terra i Gust, la Festa de l’Alimentació Sostenible

Des del CETT ens vam sumar al Terra i Gust que va tenir lloc el 20, 21 i 22 de setembre al Parc de la Ciutadella de Barcelona en el marc de La Mercè. La quarta edició de la festa ha tingut present el desbaratament alimentari i ha ofert tastets, showcookings, tallers, premis, concerts i molt més en una jornada per gaudir de la música, el menjar i el beure d’una manera més conscient.

L’activitat és un espai que dona a conèixer aspectes clau per construir un futur més sostenible, amb condicions més justes per a la pagesia i el foment del producte de proximitat en benefici de les persones, el territori i el planeta.

Categories
desperdicio alimentario