Fotografia de: Estimular la iniciativa emprenedora de l'alumnat de turisme, gastronomia i hoteleria, l’objectiu inicial de la Jornada d’Emprenedoria del CETT. | CETT
Universitat de Barcelona

Estimular la iniciativa emprenedora de l'alumnat de turisme, gastronomia i hoteleria, l’objectiu inicial de la Jornada d’Emprenedoria

24.11.2023
 
Estimular la iniciativa emprenedora de l'alumnat de turisme, gastronomia i hoteleria, l’objectiu inicial de la Jornada d’Emprenedoria

"Som una institució amb impacte on cuidem la relació a llarg termini amb els nostres col·laboradors. Per això, reconèixer l'excel·lència acadèmica i valorar-la és un objectiu clau" així va iniciar la Dra. Maria Abellanet i Meya, presidenta del CETT, la Jornada d’Emprenedoria del CETT d’aquest any, celebrada a l’Hotel Alimara ahir.

A la jornada hi va participar Soledad Bravo, gerent de Serveis de Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona i el Dr. Enric López C, que es va encarregar d’obrir l’esdeveniment.

Entrega de premis a emprenedors i estudiants

La Jornada d’Emprenedoria de CETT Fundació també ha estat l’escenari de l’entrega de diversos premis i reconeixements. Les start-ups GLOOP, per Marta Maneja, BUMERANG, per Oriol Segarra i IDENTIFY per Elena Losantos, han estat reconegudes als XVIII Premis Projectes Emprenedors de la CETT Fundació, que tenen la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el suport i col·laboració del CETT i Àgora BCN, Residència Universitària Internacional.

El premi consisteix en recursos econòmics i l’impuls d’un programa de mentoring amb professionals. Durant l’entrega dels reconeixements,Soledad Bravo, gerent de Serveis de Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, ha animat als premiats a seguir posant "tot l'esforç en allò que feu, fins i tot en les coses més petites. Us demanem que poseu tota la passió en el vostre projecte i nosaltres posarem les eines i les condicions perquè arribi l'èxit”.

  1. Primer premi: GLOOP, de Marta Maneja. Un projecte FoodTech que destaca perquè facilita la sostenibilitat a les empreses del sector HORECA a través de la innovació alimentària al parament, ja que produeixen i comercialitzen coberts comestibles. La missió d’aquest projecte és substituir el plàstic d'un sol ús de manera sostenible, innovadora, pràctica i eficaç, cobrint una necessitat actual.

  2. Segon premi: Bumerang, de Oriol Segarra. El projecte aposta per la creació d'un nou model de negoci per als envasos de menjar per emportar enfocat a donar solució a la indústria del takeaway i el delivery. A través de l'ús de la digitalització aquest projecte permet que els clients puguin gaudir del menjar per emportar-se en un format reutilitzable d'envàs que no genera residus, potenciant el seu àmbit sostenible.

  3. Tercer premi: Identify, d’Elena Losantos. Un projecte que neix com a resposta al creixement de viatgers que volen explorar i descobrí els llocs que visiten d'una manera única i diferent. L'aplicació mòbil Identify ofereix més de 350K punts culturals repartits per tot el món. Una guia digital multillenguatge amb àudios, imatges, activitats i recompenses, tot dissenyat per permetre als usuaris descobrir i identificar elements culturals de cada destinació.

També s’han lliurat els Premis a l’Excel·lència Acadèmica de la CETT Fundació. D’una banda, aquests guardons reconeixen els millors treballs de recerca de batxillerat en turisme, hoteleria i gastronomia. De l’altra, el millor treball de final de cicles formatius de Grau Superior de l’Escola Tècnica Professional CETT i el millor treball de final de Grau del CETT-UB.

Premi a l’excel·lència acadèmica: Millors cicles formatius

Hotel Els Sentits, per Nora Prado. Treball tutoritzat per Roger Pla.

Premi a l’excel·lència acadèmica: Millors Treballs de Final de Grau
  • Grau de Turisme: Sophia Lavoreiro, amb el treball "Leveraging business intelligence in hotel reviews to improve guest satisfaction. Examining customer Experience using online hotel reviews in Europe".
  • Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques, Anna Pla, amb el treball "Aplicacions gastronòmiques i fermentacions de l’espirulina (arthrospira platensis)”.
Premi a l’excel·lència acadèmica: Millors Treballs de Final de Màster

Cecilia Almonte, tutoritzada per Pilar Leal. Amb el treball "Desarrollo del turismo en áreas protegidas como base para la generación de un modelo turístico diversificado y sostenible en la República Dominicana".

Premi a l’excel·lència acadèmica: Millors Treballs de Recerca de Batxillerat
  1. Lan Falcó, per “El poder dels enzims a la cuina”, de l'Escola Joviat
  2. Jaume Verdaguer, per “Sant Ferran, la nouvelle révolution”, de l'Institut Oliva Gran
  3. David Alameda, per “La cuina amb lupa”, de l'Institut Ateneu Instructiu