Fotografia de: Innovació Indústria Alimentària i Col·lectivitats | CETT
Universitat de Barcelona

“Ciències Culinàries i Gastronòmiques em va obrir la porta de la indústria alimentària”

12.04.2022
 
“Ciències Culinàries i Gastronòmiques em va obrir la porta de la indústria alimentària”

Ivó Pujiula té 32 anys i recentment s’ha incorporat al departament de R+D de la Cooperativa La Fageda. Al CETT, entre el 2014 i el 2018 hi va estudiar el Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques amb la menció Direcció Culinària i Innovació en Indústria Alimentària i de Col·lectivitats, de la qual ha parlat en una sessió al centre universitari amb estudiants. Les seves aficions són tot el que estigui relacionat amb la gastronomia i l'esport.


Estudiar cuina i gastronomia

Per què vas estudiar el Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques?

Havia estudiat prèviament la diplomatura de Magisteri d'Educació Física, però després d'acabar la carrera em va començar a interessar la cuina. Em vaig decantar per cursar estudis universitaris de l'àmbit i, per casualitat, vaig saber que començava un grau a Barcelona. Vaig informar-me del que era i m’hi vaig apuntar.

Per quina menció del grau est vas decantar i per què?

Em vaig decantar per Direcció Culinària i Innovació en Indústria Alimentària i de Col·lectivitats, ja que pensava que el vessant de cuina és més fàcil poder-lo conèixer per altres vies com congressos o pràctiques. En canvi, veure el funcionament de la indústria alimentària no té la mateixa visibilitat si no hi entres i t’ho expliquen. A més, jo sempre m’he decantat per la creativitat i la innovació. Veure com els productes que crees o que has estat en l’equip que els ha creat surten al mercat és una gran satisfacció.

Què t’ha aportat aquesta menció quant a coneixements?

Poder conèixer aspectes d’una indústria que has de veure per entendre quin és el seu funcionament, hàbits, maquinària, processos...


Treballar en indústria alimentària

Quines portes t’ha obert?

Em va obrir la porta per treballar en un departament de R+D d’un grup potent com és Audens Food. D’altra manera segurament no hi hauria pogut accedir o hauria necessitat una experiència molt més àmplia.

Vas poder optar per uns pràctiques ajustades a la menció?

Per sort, vaig fer pràctiques a Audens Food, que després em va contractar i on he treballat fins fa poc. A més, el Treball de Final de Grau va ser pràctic i, sumat a les pràctiques, vaig poder arribar a fons en la matèria que desenvolupava en el meu treball.

Quins consells donaries a algú que vulgui estudiar el Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques?

Que aprofiti el màxim possible totes les assignatures. Tot i que en algunes ocasions semblen temàtiques inconnexes, en el món laboral t’adones que gràcies a elles pots haver adquirit uns coneixements que et poden ser útils per diferenciar-te de la resta d’especialistes.

Com veus el teu futur laboral?

Estic molt il·lusionat perquè a La Fageda faig un canvi en la meva vida professional. Assumeixo el repte d’un creixement de responsabilitat, però canviant completament de sector en la indústria sabent que tinc les eines i les ganes per desenvolupar les meves noves tasques de manera eficient.

grau cuina gastronomia barcelona

Ivó Pujiula ha explicat la menció que va estudiar a alumnes del CETT