Fotografia de: Eleanor Connon, premi TFM CETT Fundació: “La immersió cultural és la millor manera d’aprendre un idioma”  | CETT
Universitat de Barcelona

Eleanor Connon, premi TFM CETT Fundació: “La immersió cultural és la millor manera d’aprendre un idioma”

09.01.2025
 

Parlem amb l’Eleanor Connon, alumni del Màster en Direcció d'Empreses Turístiques, la guanyadora al millor Treball de Fi de Màster de la CETT Fundació. 

Retrat Eleanor Connon.

  • D'on sorgeixen el teu interès i motivació pel turisme idiomàtic? 
    El meu interès sorgeix arran de la meva experiència personal com a turista idiomàtica i de la meva passió per l'aprenentatge d'idiomes. Participar en un intercanvi cultural a Itàlia em va permetre experimentar de primera el poder transformador dels idiomes i la immersió cultural. Aquesta experiència, juntament amb la meva formació en l'ensenyament de l'anglès, ha alimentat la meva profunda passió per la indústria del turisme idiomàtic.
  • Després de la teva recerca, quins diries que són els avantatges d'aquest turisme? Quines oportunitats ofereix? 
    Ofereix nombrosos avantatges, però destacaria dos: la immersió en l'idioma desitjat i el creixement personal. El turisme idiomàtic ens permet submergir-nos en la cultura de l'idioma, la qual cosa facilita una comprensió més profunda i amb matisos gràcies a activitats experiencials. A més, dona peu a involucrar-se en ambients locals i a comunicar-se amb els seus parlants natius, la qual cosa ajuda a millorar les habilitats lingüístiques i fomenta el desenvolupament personal, la resiliència, l’obertura mental i la independència, per exemple. 
     
    Quant a oportunitats, ofereix als estudiants la possibilitat de desenvolupar un domini real de l'idioma que estan aprenent, la qual cosa pot ajudar-los en les seves trajectòries personals, acadèmiques i professionals, ja que és una cosa que es valora molt en un currículum. A més, augmenta la seva competència intercultural, transformant-los en ciutadans globals capaços de prosperar en un món cada vegada més interconnectat.
  • Existeixen barreres significatives que ho dificultin? 
     
    Sí, començant per la principal: l'econòmica. Els costos del viatge, de l'allotjament, de la matrícula i de les activitats poden acumular-se, fent que sigui inaccessible per a alguns. A més, els requisits de visat poden ser un obstacle per a les persones de certs països. Malgrat aquestes barreres, el turisme idiomàtic continua sent una indústria vibrant amb un potencial transformador. 
  • Què suposa per a tu i per a la teva formació rebre aquest reconeixement de la CETT Fundació
    És un gran honor. Em sento profundament agraïda per la valorac del meu treball i per l'oportunitat d'haver pogut contribuir, encara que sigui modestament, al camp del turisme idiomàtic. El procés de recerca ha estat una experiència enriquidora que ha despertat en mi un major interès per a continuar explorant aquest àmbit
     
    En el futur, m'agradaria aprofundir en l'anàlisi dels resultats de l'aprenentatge experiencial en programes de turisme idiomàtic, anant més enl de les percepcions i estudiant l'impacte real en l'adquisic de la llengua. També m'interessaria explorar la perspectiva empresarial, investigant com la implementació d'aquests programes pot beneficiar als proveïdors, permetent-los destacar i atreure a més estudiants.
  • Quins motius donaries a l'alumnat del CETT per a animar-los a fer un viatge de turisme idiomàtic? 
    Animaria a l'alumnat del CETT a fer-ho perquè considero que la immersió cultural és la millor manera d'aprendre un idioma: significa viure i respirar l'idioma en tot moment. Tant com turista idiomàtica com professional del sector, he conegut a gent increïble de tot el món amb diferents cultures i costums. A més, el turisme idiomàtic ajuda a superar límits, sortir de la zona de confort i créixer com a persona.
Categories
CETT Fundació