El seminari de Compra Pública Alimentària Sostenible, dimecres a l’Hotel Alimara
L’Hotel Alimara acull el seminari de Compra Pública Alimentària Sostenible el dimecres 15 de juny. Es tracta d’una iniciativa organitzada per Justícia Alimentària, amb el suport de la Universitat de Barcelona, el CETT, l'Ajuntament de Barcelona i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.
A qui es dirigeix el seminari
Està pensat per personal responsable de compres del sector públic, empreses del tercer sector, AFA i entitats d'economia social que volen aprofundir en el marc jurídic que garanteix que els serveis públics ofereixin una alimentació saludable, respectuosa amb el medi ambient i que tingui un impacte en l’economia de proximitat.
Programa del seminari
El seminari es divideix en quatre parts:
PRIMERA PART
Compra pública alimentària: qüestions generals
Modera: Òscar Casanovas i Ibàñez, professor titular de Dret i Política Turística. CETT-UB
10.00h L’alimentació saludable com a bé fonamental i els Objectius de Desenvolupament Sostenible
Héctor Silveira Gorski, professor agregat de Filosofia del Dret. Universitat de Barcelona
10:45h Els contractes de servei i de concessió en la compra pública alimentària
Rafael Fernández Acevedo, professor titular de Dret Administratiu. Universidad de Vigo
SEGONA PART
La compra pública alimentària en els plecs de condicions
Modera: Vicenç Aguado i Cudolà, Catedràtic de Dret Administratiu. Universitat de Barcelona
12.00h L’alimentació saludable en les clàusules socials i ambientals de la contració del sector públic: la perspectiva espanyola
José Ignacio Cubero Marcos, professor agregat de Dret Administratiu. Euskal Herriko Unibertsitatea
12.45h L’alimentació saludable en les clàusules socials i ambientals de la contració del sector públic: la perspectiva italiana
Vera Parisio, Catedràtica de Dret Administratiu. Università degli Studi di Brescia
TERCERA PART
Alimentació saludable i polítiques públiques
Modera: Joan Pere López Pulido, professor associat de Dret Administratiu. Universitat de Barcelona
16:00h La lluita contra el malbaratament d’aliments: instruments jurídics
Laura Salamero Teixidó, professora agregada de Dret Administratiu. Universitat de Lleida
16.45h Hàbits de vida saludable i lluita contra l’obesitat: instruments jurídics
Francisco Bombillar Sáenz, professor Titular de Dret Administratiu. Universidad de Granada
QUARTA PART
Taller sobre redacció de plecs
17.30h Alimentació saludable i redacció de clàusules en els plecs de condicions
Cooperativa Femprocomuns
Cloenda
19:30h Cloenda institucional
Dra. Maria Abellanet i Meya, CEO del CETT