Presència del CETT-UB al Congrés Internacional Científic Professional de Turisme Cultural a Còrdova
Nou professors i investigadors del CETT-UB participaran en el VIII Congrés Internacional Científic Professional de Turisme Cultural (CTIC), cita que té lloc del 17 al 19 de febrer a Còrdova. El congrés es durà a terme de forma híbrida i tindrà com a temàtica principal Els nous reptes i oportunitats per al sector turístic després de la pandèmia.
Turisme cultural després de la COVID-19
El congrés vol posar sobre la taula com seran els viatges després de la pandèmia de la COVID-19. Per fer-ho, s’analitzaran qüestions relacionades amb el turisme com el comerç digital, el patrimoni cultural immaterial i les TIC, entre altres qüestions.
El CTIC també pretén ser un punt de trobada entre investigadors i empreses per compartir coneixements i experiències en l’escenari postpandèmic. D’aquesta manera, es vol generar sinergies entre els dos àmbits i posar en valor, especialment, la rellevància que té el diàleg entre els agents culturals i el sector turístic.
Investigadors del CETT-UB al congrés
Entre els 170 participants de 70 universitats que prendran part del CTIC, hi són presents els següents professors del CETT-UB i membres del Grup de Recerca en Turisme Cultura i Territori (TURCiT): els doctors Jordi Arcos-Pumarola, Daniel Imbert-Bouchard Ribera, Maria del Pilar Leal Londoño, Eugeni Osácar Marzal, Yadur González Meza i Esther Velasco Ferreiro, així com les investigadores Aurélie Cerdan Schwitzguébel, Núria Guitart Casalderrey i Marta Salvador Almela. Els membres del CETT-UB assistiran presencialment i virtualment al congrés.
Les comunicacions presentades al congrés tenen relació amb les diverses línies de recerca del TURCiT i són una mostra del treball multidisciplinar en el si del grup de recerca per generar una aproximació comprensiva al fenomen turístic. Concretament, les intervencions del CETT-UB seran:
Dijous, 17
- 11:30 – Dr. Jordi Arcos-Pumarola, Dr. Yadur González Mesa i la investigadora Marta Salvador Almela, amb Anàlisi de l’oferta turística en el context de les ciutats creatives de la literatura, a la taula de Turisme General I.
- 12:30 – Dr. Eugeni Osácar i Dra. Esther Velasco, amb Les pel·lícules i les series com a aliades estratègiques per potenciar el turisme cultural de les destinacions urbanes: el cas de Barcelona, a la taula de Turisme General II.
Divendres, 18
- 09:30 – Aurélie Cerdan, Núria Guitart i Dr. Daniel Imbert-Bouchard, amb Estudi sobre l’adaptació de la cartografia analítica en els processos de gestió pública, a la taula Gestió d’Empreses Turístiques.
- 16:00 – Dra. María del Pilar Leal, amb Patrimoni cultural i enoturisme davant de la pandèmica: una anàlisi comparativa entre el Perú i Espanya, a la taula Turisme patrimonial i post-COVID.
En paral·lel, la Dra. María del Pilar Leal és membre del comitè organitzador interuniversitari i actuarà de moderadora en un simposi del congrés. En la setena edició del congrés, deu universitats, la UB entre elles, participen en l’organització, en la qual també són presents l’Ajuntament i la Diputació de Còrdova.