Notícies
Resultats
Montjuïc, oportunitat per descentralitzar el turisme de Barcelona i aconseguir visitants de qualitat
Les sinergies entre esport, cultura i congressos a la muntanya de Montjuïc són una gran oportunitat per descentralitzar l’activitat turística del centre de Barcelona. Aquest és un dels missatges principals de l’Esmorzar de Turisme del CETT i Foment que ha tingut lloc aquest divendres a la seu de l’organització empresarial. Montjuïc i Barcelona El diàleg sobre la muntanya ha subratllat el ...
Llegir totEl CETT i la Universitat de Barcelona celebren 25 anys d’adscripció en la inauguració del curs acadèmic
El CETT i la Universitat de Barcelona (UB) han celebrat els 25 anys d’adscripció del centre de formació referent en turisme, hoteleria i gastronomia a la universitat en la inauguració del curs acadèmic celebrada aquest divendres a l’Hotel Alimara BCN. Unes 200 persones han assistit a l’acte, que ha inclòs la lliçó inaugural del Dr. Joan Tugores, exrector de la UB i director de la Càtedra UB de ...
Llegir totEl turisme intel·ligent i el seu futur protagonitzaran el CETT Smart Tourism Congress Barcelona el 9 i 10 de novembre
La 4a edició del CETT Smart Tourism Congress Barcelona analitzarà l' smart tourism (turisme intel·ligent) i les seves perspectives de futur amb experts internacionals. La trobada tindrà lloc el 9 i 10 de novembre a l’Hotel Alimara BCN. És un congrés organitzat per la Càtedra UB de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT amb la coorganització de l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona i amb el su...
Llegir totSantiago Quiroga (IFEMA Madrid): “Compartim amb els nostres clients el compromís amb la sostenibilitat”
Santiago Quiroga va néixer a La Corunya fa 57 anys, dels quals gairebé trenta els ha passat treballant a IFEMA Madrid . Va començar com a gerent comercial i, després de ser director de fires, va organitzar l'àrea internacional. Ara n'és director de Qualitat i RSC. Recentment, IFEMA Madrid ha guanyat un dels premis Alimara en la categoria de sostenibilitat per Guies de participació sostenible a ...
Llegir totToni Castellar (Ballena Alegre): “També es pot contribuir a la preservació del planeta mentre es fan vacances”
Toni Castellar és el director del càmping la Ballena Alegre de Sant Pere Pescador. Va néixer a Barcelona i el 1978 va començar a treballar al càmping mentre estudiava Econòmiques. Poc després li van proposar ser-ne el director administratiu i a partir de 1997 va agafar la direcció del càmping juntament amb Lai Gainza. Ha fet cursos d’informàtica, programació i xarxes socials. Recentment, La Bal...
Llegir totEl 86% dels usuaris del turisme rural es consideren viatgers ecoturistes, segons l'Observatori de Turisme Rural
El 86% dels usuaris del turisme rural es consideren viatgers ecoturistes. Aquesta és una de les dades de l' Informe de Sostenibilitat de l'Observatori de Turisme Rural , el projecte de recerca de turisme rural més gran de l'Estat espanyol impulsat per EscapadaRural, CETT-UB i Netquest per generar coneixements experts i aportar dades de valor sobre el sector del turisme rural. Activitat tur...
Llegir totEl turisme d'experiències i les destinacions sostenibles protagonitzen el primer Esmorzar del CETT i Foment
El turisme d’experiències i les destinacions sostenibles han centrat el primer dels Esmorzars de Turisme , unes trobades quadrimestrals organitzades pel CETT i Foment per a directius, comandaments intermedis i professionals experts d’empreses i administracions públiques en les quals s’aborden temes lligats al desenvolupament del turisme, l’hoteleria i la gastronomia. En aquesta ocasió, la Roca ...
Llegir totLa CEO del CETT, entre els professionals més influents en el sector turístic de l’Estat espanyol
La CEO del CETT, la Dra. Maria Abellanet i Meya , forma part de la llista dels 150 professionals més influents en el sector turístic de l’Estat espanyol elaborada per Sergestur , consultora en serveis de gestió turística. L’objectiu del llistat és “consolidar els professionals més rellevants i anar avançant en el descobriment dels altres” Trajectòria professional i empresarial Els impulso...
Llegir totEl CETT i la Diputació de Barcelona uneixen forces per promoure la professionalització del sector turístic
El CETT, centre universitari de referència en turisme, hoteleria i gastronomia adscrit a la UB, i la Diputació de Barcelona impulsaran “projectes que promoguin l’emprenedoria i professionalització del sector turístic, el coneixement turístic, així com la promoció del turisme gastronòmic i els productes locals de la província de Barcelona”. L’acord és fruit del conveni de col·laboració que han s...
Llegir totMaria Abellanet (CEO del CETT): “Cal un turisme més humà i sostenible, però això demana temps”
La CEO del CETT, la Dra. Maria Abellanet i Meya , assegura que “hem de pensar en una transformació progressiva per aconseguir un turisme més humà, més sostenible, més implicat en el territori, però això demana de temps”. Abellanet ha fet aquesta afirmació en el debat sobre el model turístic organitzat per l’associació Barcelona Futur en el qual han també han participat Marian Muro , directora g...
Llegir tot