Premis Treballs de Recerca de Batxillerat
CETT Fundació, en el seu afany per potenciar i fomentar el desenvolupament de la investigació, el coneixement del turisme, l’hoteleria i la gastronomia, i l’excel·lència acadèmica dels estudiants, vol reconèixer els treballs de recerca (TDR) dels alumnes de batxillerat de Catalunya que tractin els camps del turisme, l’hoteleria, la gastronomia, i d’altres sectors afins a aquests.
Participa ara en la XIX edició dels #PremisCETTtdr!
Primer Premi
- Per a l’autor/a: una ajuda de fins a 4.000€ per estudis de Grau o de 2.000€ per Cicle Formatiu de Grau Superior, en el cas que el guanyador decideixi estudiar a CETT School of Tourism, Hospitality and Gastronomy. Un portàtil MAC Air (o model similar) en el cas que no decideixi estudiar al CETT.
- Pel centre educatiu: un xec regal de 1.000 € per a material educatiu.
Segon Premi
- Per a l’autor/a: una ajuda de fins a 2.000€ per estudis de Grau o de 1.000€ per Cicle Formatiu de Grau Superior, en el cas que el guanyador decideixi estudiar a CETT School of Tourism, Hospitality and Gastronomy. Una tauleta IPad Air (o model similar) en el cas que no decideixi estudiar al CETT.
- Pel centre educatiu: un xec regal de 500 € per a material educatiu.
Tercer Premi
- Per a l’autor/a: una ajuda de fins a 1.000€ per estudis de Grau o de 500€ per Cicle Formatiu de Grau Superior, en el cas que el guanyador decideixi estudiar a CETT School of Tourism, Hospitality and Gastronomy. Uns auriculars AirPod Pro (o model similar) en el cas que no decideixi estudiar al CETT.
- Pel centre educatiu: un xec regal de 300 € per a material educatiu.
En el cas que algun dels premiats vulgui estudiar a una universitat o centre escolar de Barcelona, i resideixi a més de 50 km. de la ciutat, obtindrà un descompte del 30% de l’import de l’estada a la Residència Universitària Internacional Àgora BCN durant el seu primer curs universitari.
Els participants hauran d’omplir el formulari de participació. La data límit per participar és el 7 d'abril de 2025.
Tal i com s’indica en el formulari online, s’han d’adjuntar 2 documents en format PDF: el Treball de Recerca i una Síntesi d’aquest.
El fet de concursar suposa l'acceptació de les bases. Consulta-les aquí.
Característiques dels documents:
- Els noms dels PDF hauran de ser: TREBALL_nomdeltreball (en el cas del treball) i SINTESI_nomdeltreball (en el cas de la síntesi). En el cas que el títol del treball sigui molt llarg, cal abreviar els noms dels PDF posant les paraules principals del títol. Ni en el treball ni en la síntesi hi podran aparèixer les dades de l’autor ni del centre educatiu. Només hi podrà aparèixer el nom del treball.
- Els treballs tenen una extensió lliure i es poden presentar en català, castellà, anglès o francès.
- La síntesi del treball no pot superar les 5 pàgines d’extensió. Aquesta ha de contenir els objectius del treball, les hipòtesis plantejades, la metodologia emprada i les principals conclusions de la recerca.
PROCEDIMENT DE SELECCIÓ
Els candidats/es presentaran oralment el seu projecte davant del jurat el 8 de maig de 2025 en una sessió de 11.00 ha 14.00 h. La presentació tindrà una durada de 10 minuts i, posteriorment, el jurat disposarà de 5 minuts per fer les preguntes que consideri oportunes.
Els candidats/es presentaran oralment el seu projecte el 8 de maig de 2025 entre les 11:00h i les 14:00h. La presentació tindrà una durada de 10 minuts i, posteriorment, el jurat disposarà de 5 minuts per a fer les preguntes que consideri oportunes.
Els Premis CETT Fundació Treball de Recerca de Batxillerat estan organitzats per CETT Fundació i el CETT, patrocinats per la Residència Àgora BCN i compten amb el suport de l'Agència Catalana de Joventut, el Departament d’Ensenyament, el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Barcelona.
- “El poder dels enzims a la cuina”, de Lan Falcó Riu. Escola Joviat (Manresa)
- “Sant Ferran, la nouvelle révolution”, de Jaume Verdaguer Roig. Institut Olivar Gran (Figueres)
- “La cuina amb lupa", de David Almadén García. Ateneu Instructiu (Sant Joan Despí)
- “Espècies. La química de les espècies com a principi bàsic per usar-les i combinar-les”, d’Ivan Ramos Paniagua. Institut Lauro (Franqueses del Vallès)
- “Rutejant per la Palma d’Ebre”, de Ruth Martí Sole. INS Flix (Flix)
- “Ca Don Joan, una mirada diferent", d’Aina Miró. INS Flix (Flix)
- "La difusió dels àcids en l'elaboració del ceviche", de Martí Krause Massaguer. Institut de Premià de Mar (Premià de Mar)
- "Creació d'un documental a vista de dron dels 8 fars de la Costa Brava", de Genís Pujiula Vila. Institut Carles Rahola (Girona)
- "A la recerca d'August: una APP amb la ruta des de Summum Pyrenaeum (Panissars) fins a tina Capita (Perelló)", de Cristina Bossacoma Frigola. Institut Montgrí (Torroella de Montgrí)
- "Ciència Michelin", de Marta Ballester. Institut Front Marítim (Barcelona)
- "La influència dels sentits quan mengem", de Lorena Escoda Linares. Institut Julio Antonio (Móra d'Ebre)
- "'Estar en Babia', una experiència turística", de Laura Bueno Blanco. Ateneu Instructiu (Sant Joan Despí)
- "Som més que un RIUre: Pla de màrqueting turístic del Delta de l'Ebre", de Marta Bertomeu. Institut de Deltebre (Deltebre)
- "Gelatina 100% caslona. Per què no?", de Laura Rivero Antén. IES El Fix (Santa Margarida i els Monjos)
- "Guia arqueològica per descobrir petitts jaciments romans del Baix Ter", d'Ona Vilà i Colomer. Institut Montgrí (Torroella de Montgrí)
- "Pla de màrqueting de l'Albert de Berga", d'Oriol Segura Ambrós. INS Pere Fontdevila (Berga)
- "Arraïlart", Agnès Camatxo Buj. Institut Sòl-de-Riu (Alcanar)
- "Podem observar el firmament amb una mirada clàssica?", de Maria Dafó Otero. INS Montgrí (Torroella de Montgrí)
- "Busa: La fortalesa inexpugnable", de Marc Segués Codina. Escola Arrels Secundària (Solsona)
- "La cuina molecular: la innovació arriba a casa", d'Ariadna Poch Codina. Institut Terres de Ponent (Lleida)
- "Economia col·laborativa com Airbnb afecta la demanda hotelera de Barcelona", de Òscar Jordà Ferreres. Escola Pia Santa Anna (Mataró)
- "Vi de tina de Pedra Seca, un vi extremadament català", de Miquel Àngel Pérez Sáez. Institut Samuel Gili i Gayà (Lleida)
- "La toponímia asconenca en l'obra de Carmel Biarnés i Andreu Carranza, proposta de rutes literàries", de Montserrat Ferrús Salvado. Institut de Flix (Flix)
- "Una vida sense gluten a Tarragona", de Anna Daniel Fuentes. La Salle (Tarragona)
- "El Pirineu màgic: tres rutes literàries de la mà de Pep Coll", de Laia Guardiola Navés. Institut Samuel Gili i Gayà (Lleida)
- "El moviment 'Eres Válido'", de Cristian González Ruz. Institut Baix Penedès (El Vendrell)
- "Dels paladars d'ahir als sabors d'avui", de Magalí Ortiz Martín. Col·legi Arabell (Lleida)
- "La realitat augmentada, una experiència real al Delta de l'Ebre", de Josep Marín Llaó. Institut de Deltebre (Deltebre)
- "Creació d'una empresa d'organització d'esdeveniments Odea", d'Alba Jurado Nava. Escola Sagrada Família (Gavà)
- "Procés de gravació d'un anunci audiovisual", de Manuel Serrat Segovia. Institut Pere Alsius i Torrent (Banyoles)
- "Amb el mòbil pel món", de Júlia Cots Capell. Institut Lo Pla d'Urgell (Bellpuig)
- "Disseny d'un panell informatiu alimentat amb energia fotovoltaica a Ascó", d'Ivet Pubill Ambrós. IES de Flix (Flix)
- "Benvinguts a Palamós. Guía Turística", de Raquel Hidalgo Freixa. Institut Pere Alsius i Torrent (Banyoles)
- "La difusió d'experiències turístiques", d'Anna Farrés i Caballol". Escola Vedruna (Ripoll)
- "Tivenys. Pla de dinamització cultural", de Clara Reverter Prades. IES Joaquim Bau (Tortorsa)
- "El geocaching: la ruta de l'aigua d'Avià", de Ramon Casas i Jou. Escola Vedruna (Palamós)
- "Reconstruc. Virtual del Call Major de Barcelona", de Miquel Vilches Muñoz. EASD Pau Gargallo (Badalona)
- "One holiday, one destination", de Mònica Fernàndez i Agnès Lluch. IES Joan Brudieu (La Seu d'Urgell)
- "Del garum a la picada, la pervivència de la cuina romana en la cuina catalana tradicional", de Sabina Batlle Baró. Institut Fort Pius (Barcelona)
- "Petjades d'una guerra 1936-1939: Juan Isidro Borrás, un adolescent a la Guerra Civil espanyola", de Guillem ena Vidal. IES Manuel Sales (Ulldecona)
- "El turisme a la rivera nord: realitat o ficció?", de Cristina Palliso Clúa. IES de Flix (Flix)
- "Fa 2000 anys que em pentino Barcelona", de Roser Cussó Collel. EASD Pau Gargallo (Badalona)
- "Climatització ecològica d'una piscina", de Carlota Molas Gual. La Salle (Girona)
- "Creació del meu restaurant", Laia Jeréz i Baciero. Escola Pia (Sabadell)
- "Un passeig per Barcelona amb Eduardo Mendoza", de Raquel Gella Casellas. Joviat (Manresa)
- "Com fer recordar Girona", de Carlota Molas Gual. La Salle (Girona)
- "El turisme al Delta de L'Ebre", d'Anna Bertomeu Navarro. IES de Deltebre (Deltebre)
- "Torres de Gauita del Solsonès", de Pol Riu Bonvehí. IES Francesc Ribalta (Solsona)
- "Les moles hidràuliques del Pallars Subirà", de Maria Griñó i Albert Boneta. IES Hug Roger III (Sort)
- "Un model de turisme: Lloret de Mar", Ana Moriano. IES Thos i Codina (Lloret de Mar)