Eduard Baviera, "Pel que fa al pla docent del màster, crec que posa els fonaments adequats per després poder exercir d’una àmplia varietat de professions dins del sector."

02.04.2024
 
Eduard Baviera, "Pel que fa al pla docent del màster, crec que posa els fonaments adequats per després poder exercir d’una àmplia varietat de professions dins del sector."

ElEduard Baviera, és de Barcelona i després d'estudiar el Màster Universitari en Direcció Hotelera i de Restauració va decidir enfocar la seva carrera a emprendre i avui dia és CEO de Thinkpaladar.


Estudiar el Màster Universitari en Direcció Hotelera i Restauració

Ens agradaria que et presentessis una mica i ens expliquessis com i per què vas decidir estudiar Màster Universitari en Direcció Hotelera i de Restauració?

Sóc un apassionat de la restauració, de la cuina, de l’hospitalitat i de tot el que representa una sala, rebre a algú com si fos casa meva i tractar-lo de la millor manera. De cuidar tots els detalls, de buscar sorprendre als convidats i de crear una atmósfera memorable. He dedicat tota la meva vida a aquesta professió, primer com a cuiner, després com a F&B, com a consultor i ara des de la vessant del marketing i el revenue management. He passat per cuines d’estrella Michelín, he organitzat sopars pop up clandestins, he cuinat a sudamèrica, he treballat a Glovo i fins i tot he après a fer tofu. Tot el que té a veure amb la restauració m’apassiona.

I en aquest marc, la formació és una peça fonamental, que accelera l’aprenentatge i obre moltes portes. Des de molt jove sempre havia buscat cursos de gestió de restaurants, i el que oferia el CETT es el que em semblava més potent. Quan va arribar el moment vital adequat, no m’ho vaig pensar.

Com va ser la teva “Experiència CETT” i que és el que més destacaries d’estudiar en aquesta universitat?

La veritat és que la meva experiència va ser excepcional, perquè vaig estudiar durant el 2020-2021 en plena pandemia. Malauradament i degut al confinament, es va perdre molta espontaneïtat i proximitat, tant amb l’ecosistema, amb l’escola i entre els companys…

Però pel que fa al pla docent del màster, crec que posa els fonaments adequats per després poder exercir d’una àmplia varietat de professions dins del sector, i parlar de tu a tu amb experts i gent molt experimentada. Vem treballar molts conceptes i eines que després he aplicat en altres feines i en el dia a dia de la meva empresa.


Ser emprenedor en el sector

Un cop finalitzats els teus estudis, com ha sigut la teva carrera professional? Hem vist que ets el director i fundador de ThinkPaladar, ens pots explicar que és el que et va inspirar per ser emprenedor? Com sorgeix la idea i en que consisteix ThinkPaladar

Sempre he tingut molta inquietud emprenedora i ja en el passat havia tingut altres experiències. Després del màster vaig estar a Glovo i allà vaig descobrir tot el món del delivery, que estava en plena expansió fruit de la pandèmia. Amb el meu soci , Bruno Iglesias, vem decidir muntar una agència que ajudés als restauradors a aprofitar tot el potencial del canal de ventes online. Després de pivotar el model de negoci, actualment ens dediquem a gestionar els canals de delivery pels nostres clients, aplicant tècniques de revenue management a la restauració online.

Quins han estat els majors desafiaments que has enfrontat com a emprenedor i com els has superat?

Crec que hi ha dos grans desafiaments en l’emprenedoria: aprendre a fer mil coses noves cada dia, i mantenir l’estabilitat emocional.

Amb el primer em refereixo a que, en una startup, el petit equip inicial ha de fer de tot: direcció estratègica, planificació financera, comunicació digital, prospecció i ventes, disseny gràfic… Som pocs i hem de fer de tot, de qualitat i a màxima velocitat. Això porta la segon punt, i es que l'emprenedoria és una activitat molt molt intensa, amb un compromís molt elevat, amb cap estabilitat i molta pressió.

Mantenir la calma i l’optimisme, ser un lider inspirador per l’equip, no deixar-te endur per les males notícies i seguir persistint quan les coses es posen en contra es, sense cap mena de dubte, el més difícil.

Com et mantens al tant de les últimes tendències en la teva indústria i com les apliques en el teu negoci?

Combino les xarxes socials i el networking per que no se m’escapi res. El món canvia molt ràpid i en tota empresa hi convergeixen moltes disciplines. No se’n pot saber de tot, i això també ho has d’acceptar.

Com et veus professionalment d'aquí a cinc anys?

Al costat del Bruno, liderant ThinkPaladar com a agència referent del sector, seguint ajudant als restauradors a aprofitar el food delivery, treballant amb grans clients, amb un equip molt tècnic, implicat i unit, i treballant en varis països.


Consell a donar a futurs estudiants o estudiants finalitzadors

Passió i persistencia són les dues forces que mouen el món. En l'emprenedoria la majoria de moments són molt difícils, hi ha molta frustració i es mastega molta sorra. Només els que són capaços de seguir remant quan les coses es posen lletges tiren endavant.

Jo sempre he trucat a les portes de les millors empreses, aquelles que més m’inspiraven. He tingut la sort de treballar en grans restaurants perquè ningú diu que no a algú amb passió i determinació.

Per altra banda, tot el skill que pugueu agafar en tecnologia (programacio, data, IA…) us obrirà moltes portes i us posarà en una altra dimensió respecte la resta de treballadors.

Categories
#alumnidelmes