Actualitat >

Paula Cardero, Roger Vilacha i Enric Lopez guanyen el Concurs de Cuina, Pastisseria i Servei de Restauració del CETT

28.02.2023
 
Paula Cardero, Roger Vilacha i Enric Lopez guanyen el Concurs de Cuina, Pastisseria i Servei de Restauració del CETT

Els dies 20 i 21 de febrer l’Aula Restaurant del CETT va acollir la XXVII edició del Concursos de Cuina i pastisseria i el de Serveis de Restauració. Els guanyadors han estat els següents:

  • Cuina: Roger Vilacha, alumne de 2n del Grau Superior en Direcció de Cuina. Vilacha va cuinar una Viera fumada amb aguachile de tomàquet i Cervesa Malquerida.
  • Pastisseria: Enric López, alumne de 3r del Grau Superior en Cuina, Gastronomia i Serveis de Restauració. López va preparar una elaboració de rebosteria amb Festucs i gerds.
  • Servei de sala: Paula Cardero, alumna del Grau Superior de Serveis de Restauració.

La valoració dels guanyadors dels concusros de cuina

De Roger Vilacha el jurat va valorar positivament la tasca que havia realitzat a l'hora d'establir el maridatge amb la cervesa Malquerida amb la seva elaboració ja que la cervesa formava part de la mateixa.

De Enric López van destacar que la seva elaboració va ser la més encertada en quant a ús de tècniques i la més equilibrada respecte les textures i els gustos.

De la Paula Cardero van lloar l’atenció i dolçor amb el tracte amb el client, amb un somriure permanent i aplicant bones tècniques de servei i explicacions concretes i senzilles.

Tots ells reben una beca de 1.200 euros per a continuar els seus estudis al CETT. El concurs estava obert a estudiants de cicles de Tècnic Superior de Cuina i de Tècnic de Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració del CETT.

Els altres participants del cuncursos van ser: David Montserrat i Arnau de Diego (cuina); Mireia Sanz i Carla Teixido (pastisseria); Mariona Garcia i Guillem Sepúlveda (servei de restauració).

Un jurat entre la indústria i la docència

Els concursos han comptat amb un jurat format per membres de l’equip del CETT i empreses vinculades a la restauració i l’alimentació.

  • David de Andrés, Xef del restaurant Via Veneto.
  • Alex Galí, Coordinador General de la Fundació Damm.
  • Jesús Osuna, Public Affairs, Communication & Sustainability de Coca-Cola European Partners.
  • Nan Ferreres, Directora d’Estudis Universitaris de Gastronomia del CETT.
  • Ricard Gil, Coordinador de cuina CETT.
  • Mireia Navarro, Alumuni del CETT i Propietària Restaurant La Gresca.
  • Natalia Roig, Coordinadora del Curs d’extensió universitària de Restauració del CETT.
  • Melani Aróstegui, Coordinadora de Cicles Formatius d’Hoteleria del CETT.
  • Paula Domènech, Professora de Pastisseria del CETT.

El valor dels concursos

Segons Melani Aróstegui, Coordinadora de Cicles Formatius d'Hoteleria del CETT, la participació a concursos, es una experiència única per a l’alumnat . “Tenen la possibilitat de posar en valor i demostrar els coneixements i habilitats adquirides al llarg de la formació. També els serveix per reforçar i millorar competències com l’organització del treball, autonomia i iniciativa, responsabilitat i comunicació, sota la pressió i els nervis propis de la seva participació”

Enric López
Festucs i gerds
Roger Vilacha
Viera fumada amb aguachile de tomàquet
Paula Cardero
Participants del concurs de Servei de Restauració
El jurat i els participants dels concursos de cuina
Jurat del concurs de Servei de Restauració
El jurat i els participants del concurs de Servei de Restauració