Pau Sintes, "El CETT ha sigut realment important i imprescindible pel meu futur, t’aporten una visió general, científica i real del que és la gastronomia."
![Pau Sintes, "El CETT ha sigut realment important i imprescindible pel meu futur, t’aporten una visió general, científica i real del que és la gastronomia."](/fitxers/Espais/319/Actualidad/2024/pAU SINTES FACEBOOK.png?maxwidth=1024&as=webp)
El Pau Sintes és de Menorca, on va descobrir que volia fer de la gastronomía el seu futur. Va fer el Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques. A més el Pau Sintes, va ser guanyador del European Young Chef Award 2022
Estudiar el Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques
Ens agradaria que et presentessis una mica i ens expliquessis com i per què vas decidir estudiar el Grau de Ciències Culinàries en el CETT?
Sempre m'ha agradat molt la cuina, però mai m'havia plantejat estudiar res relacionat. Inicialment, volia estudiar Nutrició i Dietètica o Tecnologia dels Aliments, però quan vaig descobrir la carrera a unes portes obertes a Menorca i vaig veure que combinava la part de cuina amb la branca científica vaig tenir clar que aquest grau estava fet per a mi i no anava a deixar perdre l'oportunitat. No me'n penedeixo gens.
Vaig tenir bones oportunitats laborals el que em van dur a on estic el dia d'avui, com les pràctiques al celler de can Roca que està integrat dins un curs d'extensió universitària.
Com va ser la teva “Experiència CETT” i que és el que més destacaries dels teus estudis?
L'experiència CETT ha sigut realment important i imprescindible pel meu futur. Els estudis que he realitzat t'aporten una visió general, científica i real del que és la gastronomia. General perquè engloba tots els àmbits com l'estudi de producte, la percepció de les persones, tots els tipus de cuines i tècniques i tot el que rodeja el món culinari. Científica perquè et permet entendre el perquè de tots els processos i reaccions que passen a la cuina i resulta molt útil a l'hora d'optimitzar temps i processos. I real perquè et prepara al 100% pel món laboral actual, que és el més rellevant. Incorporant eines molt útils de gestió aplicades a projectes pràctiques reals com el Pop Up que vàrem dur a terme fa poc.
Treballar com a Cap de Cuina
Un cop finalitzats els teus estudis, com ha sigut la teva carrera professional?
Sempre he continuat treballant fins a l'actualitat i s'ha apreciat molt la meva feina als diferents establiments on he estat. Vaig tenir l'oportunitat com a CETT alumni de realitzar unes pràctiques al Celler de can Roca durant quatre mesos, cosa que recomano a qualsevol persona amant de la gastronomia i que hagi estudiat aquesta. Actualment, estic com a cap de cuina al restaurant d'un hotel boutique a Menorca que es diu Cristine Bedfor.
Com a guanyador del European Young Chef Award 2022, ens podries explicar la teva experiència? I si consideres que els coneixements adquirits durant els teus estudis t’han servit per arribar a guanyar.
L'experiència va ser molt enriquidora per mi. Preparar un concurs d'aquestes dimensions no és fàcil i hi ha molts aspectes i requisits a complir, no només tècnics o culinaris. Vaig tenir l'oportunitat de conèixer nous productors de l'illa amb els quals el dia d'avui estic treballant al restaurant i valorant els seus productes. Al CETT més enllà d'aprendre a cuinar, s'aprèn a valorar el producte, a entendre'l i combinar-lo amb altres a través d'un procés de creativitat i per tan això em va servir molt pel concurs.
Com et veus d’aquí a cinc anys?
Si no en cinc anys en deu, em faria molta il·lusió poder estar gestionant un petit local de cuina menorquina innovadora i creativa al meu poble i cuinar per la meva gent. Abans però, haver passat per grans restaurants per aprendre i formar-me de grans professionals del sector. A part, em fa molta il·lusió ser professor de cuina, ja que sempre m'ha agradat molt transmetre coneixement tinc previst estudiar el màster de professor.
Consell a donar a futurs estudiants o estudiants finalitzadors
Que s'impliquin al màxim amb totes les oportunitats que proposa el CETT i aprofitar-ho al màxim, ja que obre un ventall de portes molt important que després són molt útils un cop finalitzats els estudis.