Josep Juhé, "Has d’estudiar al CETT que és de les millors, sinó la millor escola nacional per estudiar sommelieria"

04.12.2023
 
Josep Juhé, "Has d’estudiar al CETT que és de les millors, sinó la millor escola nacional per estudiar sommelieria"

El Josep Juhé és de Calella (Maresme) però ara ja fa 11 anys que viu a Mallorca per la gastronomía. Va fer el Diploma Superior de Sommelier Aportant-li tots els coneixements per quedar segon al concurs VIII Ruinart Sommelier Challenge a l'octubre d'aquest any.


Estudiar el Diploma Superior de Sommelier

Ens agradaria que et presentessis una mica i ens expliquessis com i per què vas decidir estudiar el Diploma d’extensió universitària Superior de Sommelier

Em dic Josep Juhé i vaig néixer a Calella (Maresme) però fa 11 anys que estic a Mallorca, tot va començar amb l’alta gastronomia, el món del vi sempre m’ha interessat però treballant a restaurants de volum no tens gaire accés al coneixement, fins que un día buscant professionalitzar-me en el sector vaig començar a treballar per una assessoria de l’Andreu Genestra on per sort meva el Sommelier Joan Arboix era qui portava la part de begudes i va ser ell mateix qui em va conduir al CETT amb aquestes paraules; -Si l’hi vols fotre canya has d’estudiar al CETT que és de les millors sinó la millor escola nacional per estudiar sommelieria.

Com va ser la teva “Experiència CETT” i que és el que més destacaries dels teus estudis en el CETT?

Molt enriquidora, primer pel professorat, ja que són tots grans professionals del sector i comparteixen moltíssim els seus coneixements, i segon, tota la matèria que es tracta fa que sigui un curs molt complet i el dia d'avui encara repasso apunts del CETT per preparar exàmens internacionals o campionats.


Treballar com a sommelier

Un cop finalitzats els teus estudis a sommelieria, com ha sigut la teva carrera professional?

Molt més fàcil i ràpida, el fet d'estudiar i treballar a la vegada va fer que apliqués molt més ràpid els coneixements setmanals que adquiria a les classes i amb molt poc temps dins del món del vi podia estar a l'altura de sommeliers que ja tenien bastants anys d'experiència, per tant, he tingut més accés a oportunitats laborals.

A l’octubre vas participar al “VIII Ruinart Sommelier Challenge” en el qual, vas quedar en segona posició, enhorabona. Explica’ns la teva experiència i com els teus estudis t’han ajudat a aconseguir-ho.

Com diria l'Agustí Torelló; el més important és l'estructura de tast. Era el més rellevant del concurs i la veritat que ho vaig clavar. No només vaig identificar varietat/anyada/regió sinó que també vaig saber interpretar els aromes que venien de criança amb mares (llevats), criança de bota grossa i criança en bota nova petita del qual cada descriptor és un punt.

Com et veus d’aquí a cinc anys?

Segur que em veig més format i continuant estudiant, amb el CETT agafes una molt bona base, però després un s'ha de continuar formant. Laboralment de moment he deixat una mica apartada l'hostaleria, recentment he tingut la meva segona filla i he decidit començar a Bodega Ribas on comparteixo molt la seva filosofia i tinc horaris flexibles que em permeten continuar realitzant tastos i formacions.


Consell a donar a futurs estudiants o estudiants finalitzadors

Per a futurs estudiants els recomano ser aplicat i aprofitar cada dilluns de classe, interactuar molt i preguntar qualsevol dubte que tinguin per ximpleria que sembli.

Moltes vegades em venen records de classes que no vaig estar atent o que no vaig donar importància al tema i avui dia encara continuo amb el dubte, tenir professors experimentats a prop és molt complicat i en el CETT cada dilluns en tens un, exprimeix-los al màxim.

Alumnes finalitzadors, s'ha de seguir, ara ja esteu dins del món i encara queda molt per aprendre i assimilar.

Categories
#alumnidelmes