GRAUS > GRAU DE TURISME > Treball Final de Grau >

Què és el Treball Final de Grau?

Què és el Treball Final de Grau?

Abans de finalitzar els estudis de GT, els estudiants han d’elaborar i presentar un Treball Final De Grau (en endavant TFG) per tal d’assolir el títol, segons contempla el Pla d’Estudis.

Aquest treball culmina la formació de l’estudiant, essent un nexe entre la seva vida acadèmica i la seva vida professional. L'objectiu principal del mateix és que l’estudiant passi de rebre coneixement del sector a aportar-ne, per primer cop, ja com a observador i coneixedor d’una realitat.

Aquesta guia pretén ser un element de suport, tant per l’estudiant com pel professorat tutor, explicitant aspectes genèrics comuns a tot projecte, així com els criteris bàsics que l'EUHT CETT - UB estableix. Tot i així, s'entén que cada estudi és únic i precisa d’un tractament i atenció diferencial, adequat als seus objectius i temàtica, i on el criteri del tutor/a esdevé en tot moment la pauta a seguir per part de l’estudiant.

Per la presentació del treball, cal acomplir una sèrie de requisits, els quals es troben detallats en els següents apartats, en la necessitat i el deure que tenen tots i cadascun dels estudiants de conèixer el seu contingut. És imprescindible que l’estudiant assumeixi que el TFG comporta l'assoliment de 12 crèdits ECTS i, per tant, implica molt sovint l’elaboració de treballs de camp que es deriven en una important inversió de temps. S'aconsella que l'estudiant dugui terme una planificació temporal realista i coherent amb la seva disponibilitat real.

El TFG representa la culminació de l’aprenentatge del grau, on es veuen reflectides les competències adquirides, així com la seva aplicació i el seu desenvolupament. De fet, el TFG és una eina útil i real de formació, en el qual l’estudiant ha de reflectir no només els coneixements adquirits, sinó la seva creativitat i capacitat de presa de decisions (des de la selecció del tema fins al plantejament d’estratègies de futur). Alhora esdevé un mitjà de recerca i d’increment del coneixement del sector turístic, en el qual encara romanen moltes àrees inexplorades per la seva transversalitat, tarannà canviant, i en definitiva, com a fenomen social.

El TFG pot ser un projecte de recerca, professional o d'emprenedoria en què l’alumnat, en funció dels seus interessos i motivacions professionals, aprofundeix en algun aspecte de l'especialització escollida. Per aquest motiu, el TFG ha d'estar vinculat a la menció de l’estudiant. A més, el TFG pot ser realitzat en grups reduïts, en parella o individualment.