Xavi Socías, Alumni del mes de febrer
•Ens agradaria que ens expliquessis com i perquè vas decidir realizar aquesta formació
Jo vaig cursar el títol de TEAT, i sóc de la promoció 1995; això vol dir que vaig realitzar tota la meva promoció al Carrer Canuda. Més tard vaig complementar amb estudis d’Animació Turística ja a l’emplaçament actual del CETT.
No hi va haver un sol motiu per estudiar turisme, però si he de dir els més importants van ser dos, per una banda vaig haver de treballar des dels 16 anys, compaginant amb el estu-dis i ho feia en un hospital; en el moment de plantejar-me el meu futur professional vaig buscar un entorn en el que la gent s’ho passés bé i gaudís de la vida i vaig pensar que el sector turístic és un entorn que reunía aquesta vitalitat.
• Com ha sigut la teva "Experiència CETT”?
La meva experiencia ha sigut molt enriquidora personalment i professionalment. Des d’un grup d’amics amb qui vam marxar a viure a Londres quan vam acabar la carrera fins a tots els moments en que he entrat en contacte amb el CETT de nou en diverses ocasions ja sigui per formació, demanar consell o contactes amb altres ex-alumnes que he anat trobant pel camí. Crec que l’experiència CETT, no puc dir que “ ha sigut” sinó que “ encara és”.
• Ens podries explicar com ha evolucionat la teva carrera professional?
L’evolució professional que he tingut ha sigut variada i entretinguda. La meva especialitza-ció va ser amb Guia Turístic, tot i que no vaig acabar mai formalitzant la meva carrera en el camp del guitage més enllà de les pràctiques.
Va ser quan vaig descobrir l’organització d’esdeveniments que vaig trobar la motivació per treballar en una branca del sector que no coneixia i que tenia implicacions creatives impor-tants. Vaig treballar a la productora musical Doctor Music organitzant el Doctor Music Festival, a Escalarre coordinant els viatges organitzats i la gestió de restauració, posteriorment vaig treballar a l’Hotel Best Western Subur Marítim de Sitges com a responsable comercial i d’esdeveniments.
Un bon dia vaig decidir un canvi de vida i vaig viatjar a Austràlia al Bogong Horseback Ad-ventures, coordinant i guiant viatges a cavall per les muntanyes i en tornar vaig anar a viure al Pirineu portant la gestió de l’oficina de la Federació d’Hostaleria de Lleida a La Seu d’Urgell.
Paralel·lament vaig cursar estudis de teatre i vaig decidir tirar endavant un projecte perso-nal “ Cheap Films” una empresa de creació i producció d’esdeveniments gamificats on el fil conductor és el cinema; he estat CEO de la mateixa fins l’arribada de la COVID que m’ha obli-gat a tancar temporalment.
Aprofitant l’aprenentatge amb el món de la gamificació, i el fet de cursar un Màster en Gamificació i Transmedia m’han donat l’oportunitat en la que estic actualment, la coordinació del projecte europeu MEDGAIMS de Gamificació de Destinacions Turístiques a Vilanova i la Geltrú.
Paralel·lament i per conèixer les possibilitats de les aplicacions digitals estic portant projec-tes puntuals a Spotlio, una empresa de aplicacions mòbils per destinacions turístiques. Com molts ens hem vist obligats a redirigir els nostres esforços.
En el moment actual la investigació sobre l’aplicació de la gamificació i les experiències de joc aplicada al sector turístic és on estic focalitzant les meves energies.
• Quins consells donaries als estudiants que com tu, en el seu moment, acaben de sortir del CETT?
Treballeu molt, no defalliu, us heu d’embrutar les mans de fang per aprendre, però sobre-tot feu coses que us agradin, tant en l’entorn laboral com en el personal, ja que no sabreu mai quan les línies s’ajuntaran i sense adonar-vos haureu creat una oportunitat sense ni voler-ho.
Una cosa que m’ha servit i em serveix molt és buscar “mestres”, aquelles persones de les que podeu aprendre. Quan en detecteu un… seguiu-lo, escolteu i pregunteu… en saben més. Ah i no té a veure amb l’edat.