Yulia Lekomtseva, Alumni del mes d'octubre
• Ens agradaria que ens expliquessis com i per què vas decidir estudiar Grau en Turisme (Direcció Turística) 2010-2014 i el Màster en Direcció d'Esdeveniments 2014-2015
Des de molt petita m’apassionaven les diferents cultures i els idiomes que s’em donaven força bé. A la meva ciutat natal a Rússia (Glazov) vaig anar a un col·legi (i posteriorment a l'institut) amb enfocament lingüístic i el meu primer idioma estranger era l'anglès. El que mésm’agradava eren les classes de "Culture Study" on descobríem l’història, els costums i les tradicions dels països anglosaxons. Anualment participava en els concursos lingüístics a nivell local i regional amb molt bons resultats i sempre tenia l'objectiu d'anar-me'n a estudiar fora del meu país.
A l'acabar l'institut i, a causa de que el meu pare es mudava a viure a Espanya, vaig decidir venir a Barcelona on havia estat prèviament com a turista. Vaig dedicar els primers tres mesos a aprendre el castellà i em vaig acabar enamorant per complet de la ciutat.
Turisme era una carrera que m'atreia molt i veia bastants sortides professionals per mi en aquest camp, tenint en compte que disposava de tres idiomes (rus, anglès i castellà).
Després d'investigar les escoles que oferien aquesta carrera, CETT m'havia semblat la més adequada ja que era la que més experiència i bons comentaris tenia.
Després d'acabar el Grau i presentar el meu treball final de carrera sobre el mercat rus a Barcelona (en col·laboració amb Turisme de Barcelona), vaig tenir la sort de guanyar el Premi a el millor TFG que consistia en un finançament d'un Màster d'CETT a escollir.
Justament aquest any es llançava per primera vegada el Màster en Direcció d'Esdeveniments que va atreure de seguida la meva atenció i va ser el que vaig acabar triant.
• Com ha estat la teva "Experiència CETT"?
Sent una persona "de fora", puc dir que des dels primers dies al CETT em vaig sentir segura i acompanyada. Destacaria, en primer lloc, l'altíssima qualitat del professorat de Grau en Turisme: la gran majoria dels professors eren experts en el seu camp, sabien transmetre el coneixement i traspassar la passió pels viatges i el sector turístic a l'alumnat.
Entre d'altres, destacaria a l'Oscar Casanovas, Montse Gimeno i Mireia Ros.
D'altra banda, considero que la part de pràctiques laborals estava molt ben desenvolupada gràcies a la borsa de treball completa i fàcil d'utilitzar que s'actualitzava constantment i que m'havia permès establir els meus primers contactes amb el sector i iniciar la meva carrera laboral.
Finalment, considero molt positiu el fet que des del CETT i la Fundació Gaspar-Espuña s'ofereixin diverses beques i premis per a incentivar els alumnes i donar-los una oportunitat extra d'obrir-se més camins per al seu futur laboral.
Pel que fa a l'Màster en Direcció d'Esdeveniments, per a mi va ser una experiència encara més satisfactòria que la del Grau. Sobretot, destacaria l'enfocament molt pràctic, una selecció de professorat molt adequada i la metodologia de treball sobre projectes reals en bona mesura assolits per la directora del Màster Mireia Ros.
• Ens podries explicar com ha evolucionat la teva carrera professional?
Després de finalitzar el Màster en Direcció d'Esdeveniments, dins d'aproximadament mig any m'havia incorporat a l'empresa Spanish Heritage, una agència receptiva (DMC) en la que segueixo actualment com a responsable del departament de Màrqueting i Vendes.
Gràcies a cursar el màster, vaig descobrir la meva passió pel món dels esdeveniments i vaig poder accedir als contactes necessaris dins d'aquest micro sector que va resultar en una oferta de treball i una relació laboral duradora i molt satisfactòria per a mi.
• Quins consells donaries als estudiants que com tu, en el seu moment, acaben de sortir de l'CETT?
No espantar-se si, a l'acabar el Grau, no sabeu quin camí dins del sector voleu prendre. Recomano moltíssim realitzar un màster, ja que és un enfocament molt més pràctic i us donarà moltes oportunitats de networking dins de el sector en el qual voleu treballar.
Per descomptat, aconsello esforçar-se molt amb el TFG i provar aconseguir el Premi, ja que és una oportunitat única que heu de aprofitar!