Jordi Noguera, Alumni del mes de setembre

01.09.2020
 
Jordi Noguera, Alumni del mes de setembre

• Ens agradaria que ens expliquessis com i perquè vas decidir estudiar el Tècnic Superior de Restauració en el CETT.

 

Després de gairebé 18 anys treballant vaig decidir que volia dedicar-me a l’ensenyament, i per poder-ho fer necessitava un grau superior o equivalent. Vaig fer les proves d’accés a la UOC per majors de 25 anys i així vaig entrar. Amb 34 anys feia “la vuelta al cole” de nou i crec que amb mes il.lusió que mai.

 

 

• Com ha sigut la teva "Experiència CETT"?

 

Jo la recomanaria a tothom a qui es vulgui dedicar a l’hosteleria, fins hi tot a la gent a la que no li ve “ d’herència” (el meu pare i la meva àvia eren cuiners i teníem el nostre propi negoci familiar). Crec que va ser una relació professional/personal molt enriquidora, i crec que és una de les poques vegades en les que reps mes del que dones.

 Així que, agraït per tota la vida. A mi, venir al CETT em va canviar la vida.

 

• Ens podries explicar com ha evolucionat la teva carrera professional?

 

Vaig deixar els estudis (Batxillerat) perquè no m’agradava i li vaig dir al meu pare que volia treballar al restaurant familiar amb ell, però em va enviar a aprendre fora primer. (1996)

Vaig començar al Restaurant Estanyol (Club de golf del Montanyà) durant dos anys i mig, primer fregant cassoles i olles, pelant patates i el que convingués....

 

Després vaig estar al Gaig (encara a Horta) durant un any i mig, fent d’ajudant de cap de partida al principi i d’ajudant del cap de cuina al final. D’allà vaig anar a Arzak, durant un any també com a aprenent.

 

Tot aquest periple, sense cobrar... però ara no te preu.

Després d’Arzak havia d’anar al Racó de Can Fabes, ja cobrant i amb contracte, però el meu pare va patir una angina de pit, i ja em vaig haver de quedar al restaurant familiar de Prats de Lluçanès, Cal Quico, durant 11 anys.

 

Després d’això vaig deixar-ho tot i vaig venir al CETT, però a les nits treballava com a extra a Manresa, al restaurant Cube, fins que al 2011 em van oferir feina de “professor” a la Generalitat pel projecte Impulsem, que donàvem classes al Raval per tal de re-dirigir a les persones que necessitaven una re-inserció laboral o estudiants que estaven apunt d’acabar la ESO.

 

Aquí va ser quan vaig rebre la oferta per anar a Singapur... 2012

Vaig acceptar i vaig començar com a cap de cuina al Foodbar Dada, un restaurant espanyol molt petit al cor de la ciutat. Al cap de mig any em van oferir ser el chef executiu.

Principis de 2014 deixo Foodbar Dada i comencem amb l’aventura del Foc, juntament amb el Nandu Jubany i 3 socis més. Jo com a soci i xef executiu. Al 2016 obrim Foc Sentosa i Foc Pim Pam.

 

Desembre 2019 deixo la meva posició com a xef executiu del grup Foc, però segueixo mantenint la meva part com a soci i faig un break de 3 mesos, després de 25 anys “non stop”

Març 2020 començo a SATS, la companyia que fa el catering del 85% de les companyies àrees a l’aeroport de Singapur, Changi. La meva posició és la de executive sous chef, i estic a càrrec de 9 Lounges de l’aeroport.

Un canvi que em permet passar més temps amb la meva familia i seguir creixent com a professional.

 

• Quins consells donaries als estudiants que com tu, en el seu moment, acaben de sortir del CETT?

Que aprofitin al màxim mentre encara estiguin al CETT, i que s’aprofitin de la xarxa de professionals que els envolten. Que no siguin tímids a l’hora de preguntar, demanar i interessar-se pel que sigui. Que s’apuntin a un bombardeig i que no deixin passar cap oportunitat per créixer i per aprendre. Estan en el millor lloc, però s’ho han de guanyar.

Categories
#alumnidelmes