Núria Martínez, "Un dels factors que més destacaria del CETT són els seus docents, sempre els veia com a referents en la seva matèria i uns bons professionals els quals recórrer quan tenia dubtes."

06.03.2024
 
Núria Martínez, "Un dels factors que més destacaria del CETT són els seus docents, sempre els veia com a referents en la seva matèria i uns bons professionals els quals recórrer quan tenia dubtes."

La Núria Martínez té 31 anys, és de Barcelona i desprès d'estudiar el Grau en Turisme va decidir enfocar la seva carrera al món dels esdeveniments, i avui dia treballa a Aticco com a Event Manager.


Estudiar el Grau en Turisme

Ens agradaria que et presentessis una mica i ens expliquessis com i per què vas decidir estudiar el Grau en Turisme en el CETT?

A l'anar acabant batxillerat, tot i tenir diferents carreres en ment, Turisme és la que sempre m'havia cridat l'atenció. Veia que era una carrera amb sortides laborals molt variades i les assignatures et permetien englobar coneixements en diferents àmbits. Com que una de les meves passions és viatjar, vaig pensar d'una manera o altre trobaria el meu camí estudiant el Grau en Turisme.

Com va ser la teva “Experiència CETT” i que és el que més destacaries dels teus estudis?

Un dels factors que més destacaria del CETT són els seus docents, sempre els veia com a referents en la seva matèria i uns bons professionals els quals recórrer quan tenia dubtes. També era molt enriquidor quan portaven professionals externs a les aules o quan anàvem a visitar altres espais, d'aquesta manera podíem conèixer de primera mà la situació actual del sector. Fent memòria, un dels records que tinc són els treballs que fèiem en grup i com m'ajudava a entendre diverses maneres de treballar. A nivell laboral sempre he estat envoltada de companys/es amb perfils molt variats i ho he pogut aplicar.


Treballar en el sector dels esdeveniments

Un cop finalitzats els teus estudis, com ha sigut la teva carrera professional? Hem vist que tens molta experiència en el sector d’esdeveniments.

En completar la carrera vaig començar dedicant-me com a hostessa en esdeveniments, fet que em permetia veure'ls des de dins i m'ajudava a entendre cap on em volia enfocar.

Després vaig treballar 5 anys d'atenció al client, principalment en creuers marítims i fluvials, ja que sempre m'havia interessat viatjar i conèixer noves cultures.

Finalment vaig decantar-me pel sector dels esdeveniments que sempre havia estat el meu principal interès. Vaig passar des de producció en una agència, a organitzar teambuildings corporatius fins a arribar al sector startups on estic actualment.

Actualment treballes com a Event Manager a Aticco, ens podries explicar en qué consisteix la teva feina i que és el que més t’agrada?

Aticco és un ecosistema que pretén millorar la vida a les empreses que hi formen part, per aquest motiu m'encarrego de planificar els esdeveniments que impulsarem. D'una banda, estàn els que oferim a la nostra comunitat (afterworks, tallers, festes temàtiques, etc.); i, d'altra banda, els de contingut per posicionar-nos com a referents en el sector (taules rodones, workshops, ponències, etc.).

El que més gaudeixo és quan arriba el "dia D", quan tot el que has anat planificant es materialitza i, tot i sempre haver-hi contratemps, sempre compensa l'esforç.

Quan l'esdeveniment està en funcionament i veig gent gaudint i creant connexions, és on veig que la meva feina ha donat els seus fruits.

Com et veus professionalment d'aquí a cinc anys?

M'agradaria saltar en un altre àmbit diferent dins del món dels esdeveniments, per seguir ampliant la meva experiència. Podria ser molt enriquidor formar part de l'organització d'un festival de música, una agència d'esdeveniments amb clients top, o la producció en publicitat.


En referència al dia de la dona, ara el proper 8 de març

En el teu entorn laboral, en alts càrrecs hi havien moltes dones? T'has trobat mai cap desafiament específic per ser dona dins del món dels esdeveniments?

La veritat que he viscut ambdues situacions en el sector empresarial, des de dones que dirigien equips molt eficientment, a veure com molts alts directius només eren homes.

Ara em ve al cap un exemple que em trobo en el meu dia a dia: quan organitzo una taula rodona, segons la nostra visió, considerem que ha d'haver-hi com a mínim una dona en el panell. Moltes vegades quan pregunto al meu entorn per referents, de 10 noms que em diuen, només dos o tres seran de dona, i això no és perquè no n'hi hagi sinó perquè no tenen tanta visibilitat.


Consell a donar a futurs estudiants o estudiants finalitzadors

Per mi va ser important tenir una formació extra a part de la carrera, en el meu cas vaig fent un postgrau, però podria ser igual d'interessant un màster o curs professional. De fet, si saps que et vols orientar en un sector en concret (bodes, esports, festivals, etc.) millor centrar la teva formació en aquest àmbit.

Com a consell general, diria que aprofitessin per fer el màxim de pràctiques que poguessin. En el meu cas vaig fer quatre pràctiques durant la carrera, dues opcionals i dues curriculars, i aquestes experiències em van ajudar a decidir entre l'especialització de turisme i hostelería. A banda a l'hora d'escollir quin postgrau fer, sabia que les pràctiques eren un factor clau per mi.

Per acabar diria: assistiu a esdeveniments presencials. Entreu al venue i fixeu-vos en els detalls: l'equip tècnic, els cambrers, la cartelleria, els timmings, la pàgina web… Tots aquests factors us inspiraran a prendre decisions el dia que us hi estigueu dedicant. Al final aquest sector està en constant canvi, s'adapta a qualsevol situació i mai deixa de sorprendre!

Categories
#alumnidelmes