Fotografia de: Trobada Gastronòmica 2025 | Trobada Gastronòmica 2025

28 i 29 d'abril

Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 

La Gastronomia catalana és una de les més riques de la conca mediterrània, amb ingredients frescos, sabors únics i una tradició profunda. Però volem anar un pas més enllà, explorant com la cuina catalana pot contribuir a una alimentació saludable i sostenible, respectant els nostres valors culturals. 

Però...Fotografia de: Trobada Gastronòmica 2025 | Trobada Gastronòmica 2025Com podem millorar la nostra cuina per promoure una alimentació més saludable i sostenible?Fotografia de: Trobada Gastronòmica 2025 | Trobada Gastronòmica 2025

Uneix-te a nosaltres per formar part de la revolució gastronòmica que promou la salut i la sostenibilitat 

Fotografia de: Trobada Gastronòmica 2025 | Trobada Gastronòmica 2025  Com podem integrar la salut en els nostres plats?

Fotografia de: Trobada Gastronòmica 2025 | Trobada Gastronòmica 2025  Quins són els desafiaments i les oportunitats per a un futur més sostenible a través de la gastronomia?

Totes aquestes preguntes i més seran el nucli de les converses entre cuiners, científics, experts en salut i innovació. 

Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025
cuina catalana i salut

Ruscalleda: La veu de la cuina catalana

Carme Ruscalleda, amb 7 Estrelles Michelin al llarg de la seva carrera i un llegat que ha traspassat fronteres, és molt més que una xef; és un referent indiscutible de la cuina catalana, innovadora i defensora del producte local. Amb una trajectòria marcada per l’excel·lència i la creativitat, ha convertit la seva filosofia culinària en un estil propi on la tradició es troba amb la vanguarda, sempre amb un compromís ferm amb la salut i el benestar.

Ruscalleda serà una de les veus de la trobada gastronòmica 2025. El seu enfocament únic, que posa en valor els ingredients de proximitat i la dieta mediterrània, inspira xefs i amants de la gastronomia d’arreu del món.

Carme Ruscalleda encarna l’essència d’una cuina que mira endavant sense oblidar d’on ve.

Carme Ruscalleda

La 19a edició | 2025

LA CUINA CATALANA: MÉS QUE UNA TRADICIÓ, UN FUTUR SALUDABLE

En aquesta edició 2025, ens reunirem en una jornada única per parlar de com la cuina catalana pot ser un agent de canvi en l'alimentació saludable i sostenible. Així, explorarem de quina manera aquesta tradició culinària es pot reinventar per a una dieta més equilibrada i adaptada a les noves realitats del segle XXI.

Nutrició i Salut

Enfocament saludable a la Gastronomia Catalana

Descobrirem casos pràctics d’aplicació de la gastronomia saludable a centres sanitaris. 

Debatrem com adaptar la gastronomia a les necessitats terapèutiques. 

Identificarem innovacions en cuina saludable dissenyada específicament per a tractar patologies en l’àmbit hospitalari. 

Veurem la relació entre els productes gastronòmics catalans i la salut.

Identificarem de manera pràctica solucions innovadores per la salut. 

Alimentació Saludable

Cuina catalana com a eina de la salut

La XIX Trobada Gastronòmica us convida a aprofundir en la cuina catalana com a patrimoni cultural i a descobrir-ne els beneficis per a la salut des de diverses perspectives: des de la connexió entre els productes i la cuina catalana amb una alimentació saludable fins al debat sobre la gastronomia com a eina terapèutica.

A més, les seves tècniques culinàries potencien els nutrients i contribueixen a una alimentació saludable. Descobrirem i entendrem com gastronomia i salut van de la mà.

Cuina Catalana

Analitzem el Producte Català en la salut

La cuina catalana és una de les tradicions gastronòmiques més riques i diverses, destacant per la seva connexió amb ingredients frescos, sabors autèntics i un fort vincle amb la cultura local. Aquesta cuina, combina productes del mar, la muntanya i els camps fèrtils del nostre territori.

La cuina catalana prioritza l’ús d’ingredients saludables com l’oli d’oliva verge extra, els peixos, els llegums, les fruites, els fruits secs i les hortalisses. A més, fomenta l’equilibri entre els macro- i micronutrients i el consum moderat de carns vermelles i dolços, fet que contribueix a prevenir malalties cardiovasculars i millorar la digestió entre d’altres.

Programa en construcció, subjecte a canvis

Programa 2025

 

9.30 - 10.00 h

Inauguració i Benvinguda

  • Dra. Maria Abellanet/Elisabet Ferrer - Presidenta del Grup CETT/Directora General Grup CETT
  • Sr. Carles Gaig,  Padrí de la Trobada Gastronòmica
  • Presenta i condueix l’acte: Carme Gasull, Periodista

Saló Catalunya - Hotel universitari Alimara

10.00 - 10.45 h

Diàlegs: Catalunya a la carta, re-pensant receptes per a una alimentació saludable


Saló Catalunya - Hotel universitari Alimara

10.45 - 11.45 h

Comunicacions curtes: Els productes gastronòmics catalans i la salut

La gastronomia catalana y el mar
Territori i productes càrnics catalans L’oli, salut i paisatge Les llegums i la salut Els vins catalans


Saló Catalunya - Hotel universitari Alimara

11.45 - 12.15 h

Pausa

12.15 - 13.00 h

Ponència: La cuina catalana i la salut


Saló Catalunya - Hotel universitari Alimara

13.00 - 14.00 h

 Taula rodona:  Aliança per una gastronomia saludable


Saló Catalunya - Hotel universitari Alimara

14:00 h. -15:30h

Pausa

15.30 - 16.30 h

Demostració culinària: Salut al plat


Aula Demo B015

Formulari d'inscripció

Les inscripcions encara no estan obertes

Què és la Trobada Gastronòmica?

Durant dos dies, el CETT-UB, School of Tourism, Gastronomy & Hospitality, es converteix en un espai d' enllaç entre l'alumnat que es prepara per formar part del sector gastronòmic i els professionals de la cuina, el servei de Restaurant i la recerca gastronòmica.

Viure la realitat de la gastronomia professional en un entorn pedagògic i posar a l'alumnat en contacte directe amb l'activitat dels seus protagonistes, són els objectius principals de la Trobada Gastronòmica.

XVIII Trobada Gastronòmica (2024)
Trobada gastronomica 2024

La intel·ligència artificial en la gastronomia

L'evolució constant de la tecnologia ha transformat innombrables aspectes de la nostra vida quotidiana, i la gastronomia no n'és una excepció. Al cor d'aquesta revolució culinària, la intel·ligència artificial (IA) s'erigeix com una força disruptiva que redefineix la forma com cultivem, preservem, elaborem i gaudim dels aliments. Amb l'objectiu de submergir-nos en aquest fascinant creuament entre la tradició culinària i la innovació tecnològica, ens complau presentar la jornada "La Intel·ligència Artificial en la Gastronomia: Explorant l’impacte en el Futur Gastronòmic”

La jornada vol obrir un debat sobre la IA com a eina que pot ajudar en l’eficiència de la gastronomia des de la producció agroalimentària , passant per la indústria, els restaurants, així com les experiències turístiques, mostrant exemples d’aplicació existents i possibilitats futures.

La jornada no només busca abordar la influència de la IA en la gastronomia, sinó també debatre sobre el seu impacte integral en el sector agroalimentari. Des del procés de cultiu fins a la taula del comensal, la intel·ligència artificial ha desencadenat una onada de canvis revolucionaris. Els algoritmes avançats i les solucions basades en dades estan transformant l'agricultura, optimitzant el rendiment dels cultius i millorant l'eficiència de la cadena de subministrament.

Des de la terra fins a la taula, des de la creació de plats als restaurants fins a les experiències turístiques gastronòmiques, la intel·ligència artificial està obrint camí cap a un nou capítol en la història del menjar.

Un banquet de coneixements tecnològics i delícies culinàries.

XVII Trobada Gastronòmica (2023)
Trobada Gastronòmica 2023

Creativitat sostenible. Element clau en el model turístic gastronòmic català

El reconeixement social de l’excel·lència culinària, de la gastronomia autòctona, de la cultura i la tradició del territori en clau sostenible dona com a resultat un model turístic gastronòmic on l’oferta va de bracet amb l’autenticitat de la zona, la coherència i la creativitat, aportant propostes que generen experiències vitals i serveixen per potenciar i descobrir destinacions turístiques on la gastronomia n’és un fet distintiu.

L’any 2015 les Nacions Unides van aprovar 17 objectius, com a part de l’Agenda 2030, per impulsar el desenvolupament sostenible del nostre planeta. Actualment, ens trobem a mig camí de la data límit i el món de la restauració no n’és aliè.

La importància que té la restauració com a actor principal, ambaixador i motor de canvi, buscant noves metodologies per crear comunitats més sostenibles i fent costat a la producció i el consum responsable entre d’altres, és innegable. La restauració ha deixat pas a la idea de gastronomia sostenible com a sinònim d’una restauració que té present l’origen, el procés d’elaboració, de transformació, de com arriben als mercats i als restaurants tots els productes que intervenen en el procés de creació i servei de l’oferta gastronòmica, i l’impacte que té aquest amb els nostres clients locals i internacionals.

Davant les diverses realitats presents en el sector s’esdevé necessari trobar una eina comuna que permeti trencar amb els tabús que diuen que només existeix una manera de fer les coses, i per sobre de totes, la creativitat emergeix com a eina per contribuir en la sostenibilitat en el sector gastronòmic, no només com habilitat innata sinó com la suma de l’ambició i la perseverança de l’ésser humà per aconseguir els objectius marcats.

La XVII Trobada Gastronòmica vol debatre sobre la utilització de la creativitat com una eina fonamental per adaptar-se a les noves necessitats i donar solució als problemes comuns que trobem a dia d’avui, amb una mirada de futur que sigui capdavantera a aportar propostes engrescadores connectades amb el territori i el seu desenvolupament turístic, i com la gastronomia pot ser l’element estratègic de lligam per consolidar el posicionament de la província de Barcelona en aquest àmbit.

XVI Trobada Gastronòmica (2022)
XVI Trobada Gastronòmica

Gastronomia, territori i turisme: una aproximació des de la innovació i l'humanisme

En la XVI edició de la Trobada Gastronòmica del CETT, es posa l’enfocament en el desenvolupament sostenible, tant des de la dimensió mediambiental, com des de la sociocultural i l’econòmica. En aquest sentit, l'objectiu de la jornada va ser obrir el debat i reforçar el coneixement holístic de la gastronomia, on el foment de la innovació i l’humanisme formen part dels eixos vertebradors.

També es va aprofundir en les relacions entre el sector primari, el territori, i activitats econòmiques com el turisme i la restauració, com a eines per reforçar les interrelacions entre l’ecosistema gastronòmic. A més, es va donar a conèixer projectes i bones pràctiques de desenvolupament sostenible de la gastronomia i la innovació.

XV Trobada Gastronòmica (2021)
XV Trobada Gastronòmica

Els experts coincideixen que la transformació de la gastronomia cap a la sostenibilitat és inajornab

La Gastronomia s’enfronta a un gran repte en els propers anys i és la seva adaptació a la Sostenibilitat. Perquè la Gastronomia té molt a veure amb la Sostenibilitat! Com ha de ser una Gastronomia en un entorn sostenible? Necessitem una mirada nova, integradora, que millori els negocis gastronòmics adaptant-los a paràmetres de desenvolupament sostenible amb visió de circularitat, inclusivitat i accessibilitat, cosa que permetrà reduïr el malbaratament alimentari, tenir una oferta inclusiva, per la introducció de sistemes i processos que redueixin l’impacte en el medi ambient.

Sobre tot això vam parlar en la XV Trobada Gastronòmica del CETT.

XIV Trobada Gastronòmica (2020)
XIV Trobada Gastronòmica

La importància dels sentits i la ment en la gastronomia, centre de la XIV Trobada Gastronòmica

La XIV edició de la Trobada Gastronòmica, organitzada pel CETT, centre de turisme, hoteleria i gastronomia, que va coincidir amb la celebració del 50è aniversari del centre universitari, va reunir a experts del sector de la gastronomia per posar en comú els seus coneixements i punts de vista sobre com crear un univers d’experiències per als comensals. La reflexió de les jornades va girar entorn a l’experiència gastronòmica i el paper que hi prenen la innovació, les percepcions, l’art i l’estimulació sensorial.

XIII Trobada Gastronòmica (2019)

Estrelles Michelin reivindiquen la cultura i la cuina catalana a l’alta gastronomia

Restauradors de renom com Marc Gascons, Fina Puigdevall, Sergi de Meià o Nandu Jubany, entre altres, han posat a debat temes com els productes de proximitat, l’artesania i el repte de la innovació durant la XIII Trobada Gastronòmica del CETT.

XII Trobada Gastronòmica (2018)

Celebritats del sector de la gastronomia i 37 estrelles Michelin es reuneixen al Campus CETT-UB

Una jornada de tres dies en els que es celebren diverses activitats i ponències que permeten apropar la gastronomia als alumnes del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques i als alumnes de Cicles Formatius. Aquest esdeveniment permet que l’alumnat tingui un contacte directe amb els professionals i experts del sector i els vincula a la realitat de la gastronomia professional en un entorn pedagògic i dinàmic.

VIII Trobada Gastronòmica (2014)

Qualitat i innovació a la VIII Trobada Gastronòmica del CETT

Del 17 al 19 de febrer, l'Escola d'Hoteleria del CETT va celebrar la VIII Trobada Gastronòmica. Amb més força que mai, la cita va reunir a grans protagonistes de la gastronomia, com Mario Sandoval, Jordi Roca i de la cocteleria com, Javier de las Muelas que amb les seves creacions van entusiasmar als més de 500 estudiants presents en la presentació del primer dia.

Seu de la Trobada Gastronòmica

Tens diverses opcions per arribar al CETT amb transport públic:

Línies d'autobús: V21-V23-H4-27-60-76-M19

Metro: Parada Mundet (Línia 3 - verda)

Amb la col·laboració

Tens dubtes relacionats amb la teva assistència a la Trobada Gastronòmica?