Dialoguem sobre tendències, desafiaments i oportunitats
La sisena cita tindrà lloc el 13 de desembre a les 9:00h, i dialogarem sobre una tema que ha generat un gran debat entre residents, turistes, empresaris i autoritats locals envers el turisme.
Parlarem sobre la destinació dels fons recaptats mitjançant la taxa turística, el seu impacte a l'economia local, i analitzarem quins són els principals beneficiaris d'aquest. És justa i equitativa? Contribueix al desenvolupament sostenible del turisme a la regió?
Acompanyeu-nos mentre explorem totes aquestes qüestions!
Les entitats representades seran
Molt aviat publicarem els ponents i obrirem les inscripcions!
Què són els Esmorzars de Turisme?
Els Esmorzars de Turisme són trobades organitzades per Foment del Treball, en col·laboració amb el CETT-UB, un centre líder en formació, recerca i innovació en turisme, hotelería i gastronomía.
Aquestes sessions exclusives ofereixen un espai de diàleg i reflexió per als professionals del sector turístic, combinant un esmorzar de treball amb una ponència o debat sobre tendències, desafiaments i oportunitats que marquen el futur del turisme.
Cada edició compta amb experts reconeguts, empresaris i representants institucionals que comparteixen experiències i coneixements sobre àrees clau com la sostenibilitat, la digitalització, el turisme cultural i l'hoteleria, entre altres.
Participa i connecta amb els líders sel sector mentre descobreixes noves idees per fer créixer el teu negoci o inspirar els teus projectes. Els Esmorzars de Turisme són la cita imprescindible per als professionals que miren més enllà.
Objectius i Target
Esdevenir un espai de referència per a directius, directives i professionals experts del turisme, l’hoteleria i la gastronomia que fomenti el networking, l’intercanvi d’experiències i la promoció de línies d’actuació que beneficiïn el sector.
Edicions anteriors
La primera edició dels Esmorzars de Turisme a la seu de Foment a Barcelona es va destacar per la importància d’un turisme integrador que respecti el territori, potenciant la cultura, la gastronomia, l’esport i els esdeveniments.
Es va posar èmfasi en la contribució econòmica i laboral del sector, la necessitat de col·laboració públic-privada i la sostenibilitat com a eix fonamental. També es va ressaltar la cultura com a estratègia turística, la importància d’oferir experiències úniques als visitants i la promoció activa de destinacions de qualitat.
Finalment, es va concloure que el turisme intel·ligent, responsable i col·laboratiu ha de ser un motor clau del sector.
Els ponents:
- Guillermo Vallet: President de la Comissió de Turisme de Foment.
- Eugenia Basan: Directora de Màrqueting & Customer Intelligence de Port Aventura.
- Esther Rubio: Gerent de la Ruta del Vi de la Rioja Oriental.
- Alberto Guijarro: Codirector del Primavera Sound.
- Francisco Javier Castillo: Director de Màrqueting, Comercial i Comunicació de Puy du Fou Espanya.
- Daniel Aristondo: Director de Màrqueting de La Roca Village.
- Eugeni Osácar: Director de Recerca del CETT i moderador del debat.
La segona edició dels Esmorzars de Turisme va ser un debat sobre el futur de Montjuïc que va posar de manifest el seu potencial com a pulmó verd, parc cultural i esportiu de Barcelona.
Van destacar la necessitat d’una visió integral que connecti la muntanya amb la ciutat, transformant-la en un gran parc urbà accessible i estratègic. També van remarcar iniciatives com la promoció de grans esdeveniments esportius, la potenciació de les instal·lacions culturals i l’impuls de noves activitats. Amb l’objectiu de convertir Montjuïc en un referent internacional, s’ha assenyalat la importància de combinar cultura, natura i esport per a barcelonins i visitants.
Els ponents:
- Guillermo Vallet: President de la Comissió de Turisme de Foment.
- Eugeni Osàcar: Director d'investigació del CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy.
- Susana Closa: Gerent de l’Institut Barcelona Esports.
- Ángel Díaz: President d’Advanced Leisure Services, gestora del Castell de Montjuïc.
- Sara Puig: Presidenta de la Fundació Joan Miró.
- Pepe Serra: Director del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).
En el debat, es va reflexionar sobre el posicionament creixent dels nostres ports com a referents mundials d'aquesta modalitat turística. També es va abordar l’impacte econòmic i generador d'ocupació d’aquest sector i les possibilitats de promoció que genera de diversos àmbits i activitats locals. A més, es va donar resposta a les critiques habituals com ara l'augment de la massificació en espais concrets o les repercussions mediambientals derivades de l'activitat.
Els ponents:
- Marta Farrero, gerent del Patronat de Turisme - Diputació de Tarragona
- Silvia Romero, vicepresidenta - Consell Comarcal del Baix Empordà i Ajuntament de Palamós
- Anja Wilde, commercial Development Managent Western Europe - Intercruises
- Fernando Pacheco, director general MSC Cruises Spain
El debat va estar moderat per Eugeni Osácar, director Acadèmic de la Càtedra UB-CETT.
En el quart Esmorzar de Turisme es van analitzar els desafiaments del sector turístic a Catalunya per promoure una destinació responsable, sostenible, innovadora i connectada.
Amb la participació de directius, directives i referents institucionals de les entitats publico-privades més representatives, vam abordar temes crucials i imprescindibles com la millora de la mobilitat i connectivitat, tant a nivell nacional com internacional, la gestió de l'estacionalitat turística i la professionalització del sector.
Addicionalment, van debatrer sobre la imatge de l'activitat turística i el repte que comporta millorar-la mitjançant campanyes de sensibilització i pedagogia, que expliquin la contribució econòmica i social que fa el turisme a la ciutat i als seus ciutadans.
Els ponents:
- Guillermo Vallet: Vicepresident executiu de Catalonia Hotels & Resorts.
- Jordi Martí: President de l'Associació Corporativa d'Agències de Viatges Especialitzades (ACAVe).
- Toni Castellar: Director del Càmping La Ballena Alegre.
- David Riba: President de la Federació Catalana d'Apartaments Turístics (FEDERATUR).
- Damià Serrano: Coordinador del Pla de Màrqueting de l'Agència Catalana de Turisme.
- Carme Rubió: Subdirectora general de desenvolupament turístic territorial de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya.
- Eugeni Osácar: Director de la Càtedra UB-CETT de Turisme, Hoteleria i Gastronomia, qui va moderar el debat.
En aquesta cinquena jornada, amb el títol «Digitalització en el sector turístic – Casos d'èxit«, explorarem com la tecnologia i la innovació està transformant el turisme a través de l'exposició de casos d'èxit aplicats d'alguns dels seus sectors de referència. Des de la reserva d'allotjaments, fins a la promoció i personalització d'experiències, passant per la intel·ligència artificial aplicada a la gestió de viatges.
Els ponents:
- Xavi Garcia, Clúster Manager del Tech Tourism Clúster impulsat per la Direcció General de Turisme, ACCIÓ
- Eugeni Osácar, director de la Càtedra UB-CETT de Turisme, Hoteleria i Gastronomia
- Adolfo Sánchez, Global Vice President IT Radisson
- Rafael de Jorge, Fundador de Growtur
- Javier Álvarez, Director de IT de Vueling
- Xavier Pascuet, Consultor d'Innovació i Sostenibilitat de l'Associació de Càmpings de Girona i expert en Smart Destinations
- Miquel Gotanegra, president de la Comissió de Turisme i Serveis de Foment del Treball