Bullirem la patata i la pelarem.
Ratllarem la pell de mitja llimona i mitja taronja.
Barrejarem tots els ingredients fins aconseguir una massa homogènia i deixarem reposar.
Per els panellets de pinyons
125
g
Massapà base
1
u
Ous
65
g
Pinyons
Barrejarem els pinyons amb l'ou.
Farem boles de 20 g amb el massapà i arrebossarem amb els pinyons.
Per a la cocció
Posarem els panellets en safates.
Courem al forn a 250ºC uns 8 minuts fins que estiguin daurats i grenyats.
Al sortir del forn pintar amb bany misteri.
Bany misteri ( només per els panellets de pinyons i ametlles)
50
g
Almívar
50
g
Glucosa
50
g
Rovells
Pintar els panellets de pinyons i ametlles amb el bany misteri
Per els panellets de cafè
3
g
Cafè soluble
125
g
Massapà base
25
g
Sucre
Barrejarem el cafè soluble amb el massapà fins que la mescla quedi perfectament homogènia.
Donarem forma de gra de cafè i arrebossarem amb sucre normal.
Per els panellets d'ametlla
50
g
Ametlla granet
125
g
Massapà base
1
u
Ous
Barrejarem el granet d'ametlla amb l'ou.
Farem boles de 20 g i arrebossarem amb el granet d'ametlla.
Per els panellets de xocolata
4
g
Cacau pols
125
g
Massapà base
15
g
Sucre llustre
Barrejarem el cacau amb el massapà fins que la mescla quedi homogènia.
Comentaris
Poden acompanyar aquests panellets amb una copa de vi dolç 100% Moscatell, Ratafia del Montseny o amb una copa de cava.
A més de les castanyes, hi ha dos menjars típics d'aquesta diada: els panellets i la fruita confitada. Els panellets són típics de moltes poblacions de Catalunya, encara que en altres comarques reben noms diferents, com "migetes". En alguns indrets fan aquesta diada, uns bunyols semblants als que s'elaboren per Setmana Santa.
Aquesta web utilitza cookies.
Estudis d'Hoteleria i Turisme CETT utilitza cookies pròpies i de tercers amb finalitats tècniques, de màrqueting i analítiques. Si voleu més informació, accediu a la nostra Política de Cookies.