Sistema d'avaluació

Sistema d'Avaluació
Defensa del TFG

El Reial Decret 1393/2007, de 29 d’octubre, pel que s’estableix l'ordenació dels ensenyaments universitaris oficials, estableix en el seu article 12.3 que tot Treball Final de Grau ha de contemplar una defensa. Per tant, la defensa del treball suposa una part de l’avaluació de l’assignatura.

Per a la defensa de qualsevol TFG, es constituirà un tribunal avaluador format per 3 docents amb la responsabilitat de valorar el treball fet a partir de la informació proporcionada durant la defensa del treball. En el cas dels TFG d'empresa, també es convidarà al tutor/a d'empresa a la defensa.

La defensa presencial implica una presentació pública del treball realitzat durant 10 minuts, disposant de 10 minuts més per a que puguin ser plantejades les qüestions i aclariments que es considerin convenients.

Cal tenir present que, a fi de ser coherents amb els objectius d’aprenentatge plantejats, la presentació ha de contemplar l’exposició dels diferents apartats de la memòria, incloent els elements més rellenvats de cadascun d'ells.

A fi de facilitar el procés de les presentacions, aquestes s’organitzaran en 3-4 dies al final de cada semestre. El calendari de defenses es penjarà a l'espai de l'assignatura de Treball Final de Grau del Campus Virtual.

Procés d'avaluació

AVALUACIÓ

L'avaluació del Treball Final de Grau ha de respondre al nivell d’assoliment dels objectius especificats en el disseny de la matèria: avaluar el nivell de competències que l’estudiant ha assolit durant la seva formació, comprovar la maduresa de l’estudiant, la seva capacitat per aplicar autònomament aquestes competències i desenvolupar els mètodes d’investigació i de resolució de problemes propis de l’àmbit de l’especialització del grau triada. Aquesta funció es realitza mitjançant el desenvolupament d’aprofundiment i síntesis de les competències adquirides en les assignatures cursades durant el grau.

Tabla de ponderación de la evaluación del TFG

Activitats

Continuada 

Memòria escrita 

60% 

Defensa oral 

15% 

Avaluació del procés 

25% 

Total 

100% 

Per poder dur a terme aquest tipus d’avaluació s’ha dissenyat un sistema combinat d’evidències que permetin avaluar els diferents graus d'assoliment de diferents ítems relacionats amb els objectius de l’assignatura a partir de la valoració de la memòria, l'article, la defensa i el procés seguit per part dels estudiants. Les rúbriques d'avaluació es concreten segons la tipologia de cada projecte i es poden consultar a continuació:

Curs 2023-2024

Rúbrica d'avaluació TFG Investigació
Rúbrica d'avaluació TFG d'Empresa
Rúbrica d'avaluació TFG d'Emprenedoria
Rúbrica d'avaluació TFG Investigació
Rúbrica d'avaluació TFG d'Empresa
Rúbrica d'avaluació TFG d'Emprenedoria

A fi de garantir l’assoliment dels objectius d’aprenentatge predeterminats cal que en el procés d’avaluació es considerin dos nivells:

  • El treball individual de l’estudiant
  • El treball d’equip realitzat en funció del procés i el resultat obtingut

IMPORTANT:

  • Per aprovar l’assignatura és requisit indispensable haver obtingut una nota final mínima de “5”.
  • En el marc de les seves competències el tutor/a d’un TFG té potestat per excloure un estudiant del procés d’avaluació global de l’assignatura. Aquesta exclusió comporta de manera automàtica el fet de suspendre l’assignatura sense dret a reavaluació.
  • Només poden optar a la reavaluació els TFG que hagin obtingut una qualificació entre un 4 i un 4.99.
  • Si dos dels membres del tribunal avaluen el TFG amb una qualificació inferior al 5, els estudiants no tindran l'opció d'aprovar l'assignatura i aniran automàticament a reavaluació. En aquest cas, la nota final serà de 4.5, com a màxim.
  • Si l'avaluació de dos dels membres del tribunal és inferior al 4, el TFG no pot optar a la reavaluació malgrat que la mitjana final sigui igual o superior a 4. En aquest cas, la nota final serà de 3.5, com a màxim.
  • Un estudiant amb una qualificació final inferior al 5 no pot optar a la reavaluació si altres membres del seu grup de TFG han obtingut una avaluació igual o superior al 5.

ÒRGANS AVALUADORS

La Comissió que decidirà l'assignació de correctors/es dels TFG està formada per:

  • Director de l'EUHT CETT - UB.
  • Coordinació de TFG
  • Responsable de Grup de Recerca o Bloc Temàtic en que el TFG està emmarcat en funció de la temàtica objecte de la recerca.
  • Resposable de Career Services (en el cas de TFG en empreses/institucions).

Els correctors/es assignats a cada TFG portaran a terme la seva avaluació a partir de la memòria i de la seva defensa, i el Coordinador del TFG facilitarà a Secretaria les qualificacions d'aquesta assignatura en forma i termini segons la normativa vigent.

REAVALUACIÓ

La reavaluació està dirigida a tots aquells estudiants que no hagin aprovat el projecte en la data de tancament de les respectives convocatòries. Només podran optar a aquest sistema aquells estudiants que hagin suspès el projecte amb les condicions descrites anteriorment. A més, no poden reavaluar projectes que desitgin pujar nota ni els que no s'hagin presentat.

El procés de reavaluació només implicarà modificació de l’acta de qualificació final en el cas que la nova prova d’avaluació sigui aprovada i, en qualsevol cas, la qualificació màxima serà de 5.

Així mateix, si en el procés de reavaluació, l’avaluació de dos dels membres del tribunal és inferior al 5, el TFG no pot ser aprovat malgrat que la mitjana final sigui igual o superior al 5. En aquest cas, la nota final serà de 4.5, com a màxim.